Neljakordne maailmameister pakub Toyotale oma abikätt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Toyota GR Yaris Rally-2 auto.
Toyota GR Yaris Rally-2 auto. Foto: Toyota GAZOO Racing

Neljakordne autoralli maailmameister Juha Kankkunen viibis novembris Jaapanis, et tutvustada seal avalikkusele Toyota uut lapsukest: GR Yaris Rally2-autot. Nüüd, maitse suhu saanuna, tahaks ta sellega veelgi kihutada.

Nimelt pole Kankkunen tavapärane Toyota testisõitja – seda rolli täidab hoopis kaasmaalane Juho Hänninen – ent uue neljarattalise avalikustamiseks kutsuti punti ka neljakordne ilmatšempion.

Tõusva päikese maal esitletud masina näol polnud tegemist aga lõpliku versiooniga, vaid nii-öelda prototüübiga. Joonele kavatseb Toyota oma Yaris Rally2-masina esimest korda panna 2024. aasta Monte Carlo rallil, sest enne seda on vaja veel masina kallal veel tööd teha.

See on ka see koht, kus Kankkunen omalt poolt õla alla loodab panna. «Insenerid ja kogu meeskond tahab võimalikult paljudelt sõitjatelt tagasisidet, veendumaks, et nad liiguvad õiges suunas. Olen sõitnud sisuliselt kõikide võimalike masinatega, seega saaksin samamoodi oma arvamuse sekka öelda ning näidata, mis aspektides masinat veelgi parandada,» lausus ta usutluses DirtFishile.   

Tõsi, passist vaatab Kankkunenil küll vastu juba 64 eluaastat, kuid see ei tähenda, et ta enam gaasipedaali põhja ei vajutaks.

«Eelmisel talvel sõitsin Lapimaal jää peal Ford Fiesta Rally2-autoga. Ma tean, kuidas Fiesta sõidab, seega saaksin kohe ka öelda, kuidas Yaris sellistes tingimustes käitub. Oleks väga tore, kui mulle võimaldataks siin Soomes talvine testsõit korralikke piikrehvidega, et saaksin neile auto funktsionaalsuse kohta informatsiooni jagada,» pakkus Kankkunen meeskonnale oma abi välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles