Euroopa tennisemängijad osalevad Venemaa turniiril (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Laslo Đere.
Laslo Đere. Foto: IMAGO/Federico Pestellini

Tennis on teatavasti üks nendest aladest, kus Venemaa sportlased saavad Ukrainas toimuvast sõjast hoolimata rahvusvahelisel areenil kaasa lüüa. Ent nagu selgub, toimib see ka vastupidiselt.  

Nimelt peetakse Peterburis uue hooaja eel näidisturniir, millest võtavad osa ka mitmed mainekad Euroopa tennisistid. Nõnda reisivadki Venemaa suuruselt teise linna näitaks kasahh Julia Putintseva (WTA 51.), serblane Laslo Đere (ATP 70.), ungarlased Márton Fucsovics (ATP 87.) ja Anna Bondár (WTA 79.) ning hispaanlased Pedro Martínez (ATP 62.) ja Bernabé Zapata Miralles (ATP 72.).

«Need, kes siia kohale tulevad, näitavad oma eeskujuga, et tennis eksisteeribki selleks, et inimeste ja riikide vahele sildu ehitada, mitte selleks, et neid lõhkuda,» sõnas turniiri direktor Oleksander Medvedev osalejaid välja kuulutades, vahendab BTU.

Sealjuures väärib veel märkimist, et turniir kannab Põhja-Palmyra trofee nime. Palmyra näol on tegemist siis iidse semiidi linnaga, mis asus praeguses Süürias.

Olgu lõpetuseks veel täpsustatud, et kuigi Venemaa ja Valgevene tennisistid saavad rahvusvahelistest turniiridest osa võtta, peavad nad seda tegema neutraalse lipu all, ega saa esindada oma kodumaad.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles