MMi turvatöötajad käskisid mängule kibelenud vutifännil end alasti võtta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jalgpalli MMil tegutsevad korrakaitsjad. Pilt on illustreeriv.
Jalgpalli MMil tegutsevad korrakaitsjad. Pilt on illustreeriv. Foto: Juan Mabromata

Jalgpalli MMi A-alagrupi viimane kohtumine Hollandi ja Katari vahel on matš, mis jääb elu lõpuni meelde Inglismaa vutisõbrale Anthony Johnsonile.

Nimelt üritas britt tribüünidele pääseda särgiga, millel ilutses vikerkaarevärvides Inglismaa koondise logo, ja nokkmütsiga, millega samuti homoseksuaalsetele poolehoidu väljendas.

See kõik polnud meelt mööda aga staadioni turvatöötajatele. Nõnda tõstetigi Johnson ühel hetkel üldrivist kõrvale ja paluti taha ruumi, kus...

«Nad väitsid, et mul on mingit sorti metall küljes, mistõttu tuleb mind eraruumi viia. Seal käskisid nad mul esmalt eemaldada oma püksid, seejärel saapad, särgi ja viimaks ka aluspesu, pärast mida seisingi seal täiesti alasti,» sõnas Johnson, kes oli enne seda Kataris väisanud kaheksat MM-kohtumist. 

«Kogu selle aja otsiti siis minu keha ja riideid läbi,» jätkas britt portaalile inews antud usutluses, lisades, et protsess võttis aega üle kümne minuti.

Mõistetavalt ühtegi metalleset Johnsoni küljest ei leitud, kuid sellest hoolimata ei lastud teda pärast läbiotsimise lõppu staadionile. Nimelt häiris turvatöötajaid jätkuvalt mehe nokkmüts. 

«Minu ümber seisis seitse meest – neli politseiniku, üks FIFA vormis isik ja kaks traditsioonilistes Katari riietes meest. Üks neist palus, et ma eemaldaksin oma mütsi. Ma vastasin, et mul on õigus seda kanda, sest FIFA oli kolm päeva varem kinnitanud, et vikerkaarevärvides asjad on staadionil lubatud. Nende vastus oli aga, et neid ei huvita, mida FIFA ütleb, nemad otsustavad, millega võib staadionile siseneda,» jätkas Johnson, kes pärast mitmekümneminutilist sekeldust viimaks ikkagi staadionile pääses. Seda aga ilma mütsita. 

Briti meedia palus intsidendi järel kommentaari ka rahvusvahelisest jalgpalliliidust. FIFA vastus oli järgnev: «Oleme teadlikud intsidentidest, kus inimestel pole lubatud teatud esemeid staadionidele viia. Praeguseks on kohalikud võimud meile kinnitanud, et töötajatele on omavahelised kokkulepped ja reeglid üle räägitud. Jälgime omalt poolt, et kõiki meie reegleid täidetakse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles