Venemaa võidakse kergejõustikuperre tagasi võtta

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa endise teivashüppaja Jelena Isinbajeva sportlastee on lõppenud, kuid ainsa venelasena kuulub ta Rahvusvahlise olümpiakomitee (ROK) sportlaskomisjoni. Tema kaheksa-aastane ametiaeg kestab 2024. aastani ning selle aja jooksul võidakse venelased taas võistlusareenile lubada.
Venemaa endise teivashüppaja Jelena Isinbajeva sportlastee on lõppenud, kuid ainsa venelasena kuulub ta Rahvusvahlise olümpiakomitee (ROK) sportlaskomisjoni. Tema kaheksa-aastane ametiaeg kestab 2024. aastani ning selle aja jooksul võidakse venelased taas võistlusareenile lubada. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Juba seitse aastat on Venemaa kergejõustikuliit (RusAF) dopingupattude pärast rahvusvahelisest kergejõustikuperest välja tõugatud. Mõne kuu pärast võib see kõik muutuda.

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (WA) töörühm tutvustas sel nädalal nõukogu koosolekul aruannet, milles toodi välja, et RusAFis valitseb uus valitsemistava ning nulltolerants dopingu suhtes. Juba 2023. aasta märtsis võidakse Venemaa kergejõustikuperre tagasi võtta, kuid seni, kuni Venemaa jätkab Ukrainas sõjategevust, nende sportlastel võistlusareenile asja pole.

Kui Venemaa-küsimuse töörühma juht Rune Andersen näis RusAFi tegemisi tunnustavat, siis WA president Sebastian Coe lisas kiiresti, et Venemaa ja Valgevene sportlastel ja ametnikel pole kergejõustikuvõistlustele asja, kuni Venemaa oma invasiooni Ukrainas lõpetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles