Alagrupiturniiri järel koju sõitva Belgia koondise peatreener: lahkume ikkagi püstipäi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Roberto Martinez.
Roberto Martinez. Foto: David Klein

Eelmise jalgpalli MMi pronksmedalistil Belgial tuli tänavusel finaalturniiril kotid kokku pakkida juba alagrupiturniiri järel. Pealtnäha piinlik, kuid koondise peatreeneri Roberto Martineze sõnul lahkutakse ikkagi püstipäi. 

Belgia vajas viimasest alagrupimängust Horvaatiaga ilmtingimata võitu, sest kahest esimesest kohtumisest olid neil all 1:0 võit Kanada üle ja 0:2 allajäämine Maroko vastu.

Avapoolaeg Horvaatia vastu oli belglaste poolt aga sama mannetu, kui kaks esimest kohtumist. Teisel poolajal, tõsi, asjalood muutusid ning punased kuradid – nõnda Belgiat kutsutakse – olid ka kuratlikult ohtlikud.

Ent väravat ikkagi ei tulnud ning 0:0 viik tähendas, et F-alagrupist lipsasid edasi just Horvaatia ning Maroko, kes oli paralleelselt toimunud kohtumises 2:1 üle Kanadast.

Standings provided by Sofascore

«Mängisime täna oma taseme ikkagi välja ja olime võitluseks valmis. Lõime väga-väga palju momente, seega mingit kahetsust pole. Saame MMilt lahkuda ikkagi püstipäi,» vahendab The Atheltic peatreener Roberto Martineze sõnu mängujärgselt pressikonverentsilt. 

Kui juhendajalt uuriti, kas see oligi Belgia «kuldse põlvkonna» viimane tants, vastas Martinez eitavalt. «Ei, ei. Te näete noori mängijaid nagu Youri Tielemans, Amadou Onana, Jeremy Doku – kuldne põlvkond teeb midagi, mis toob endaga kaasa järgmise põlvkonna. Seal pole vahet, mis nimed väljakul jooksevad. Pärandi saab endast maha jätta mitmel viisil. Täna langesime suurturniirilt välja ja nüüd tuleb meil oma standardeid tõsta, et noormängijad suudaksid uue hooga jätkata.»

Ühtlasi andis Belgia alaliit veidi pärast mängu teada, et Martinez ei jätka koondise eesotsas. See otsus oli nende sõnul tehtud juba enne turniiri algust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles