EELVAADE ⟩ Hispaania püüab Maroko vastu kaotuseta seeriat jätkata

OlyBet
Copy
Hispaania koondis vaatab kaheksandikfinaalis taaskord Alvaro Morata otsa, kes on MMil kõikides mängudes skoorinud.
Hispaania koondis vaatab kaheksandikfinaalis taaskord Alvaro Morata otsa, kes on MMil kõikides mängudes skoorinud. Foto: Sportimage/Cal Sport Media/David Klein/SCANPIX

Jalgpalli MMi eelviimases kaheksandikfinaalis mängivad omavahel Maroko ja Hispaania. Kohtumise avavile kõlab 6. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Hispaania. 2010. aasta maailmameistrid on pannud väljakul tööle koosseisu, kus on kooslus noortest ja kogenud mängijatest. Samas pole ühtegi, kes poleks kõige kõrgemal tasemel karastust saanud. Hispaanlased püüavad rõhuda enda osavale söödumängule, millega Maroko kaitseliin segadusse ajada. Koondised on omavahel ajaloos kohtunud MMidel kolmel korral ning Hispaania pole veel kaotusekibedust  tundnud (2 võitu, 1 viik).

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Mõlemad koondised saavad välja panna parimad mehed, kes MMile kaasa võetud. Marokol oli turniiri jooksul probleeme väravasuul, kui avamängus sai peatrauma nende esiväravavaht Yassine Bounou. Kui alagrupiturniiril pidi ta Belgia vastu peetud kohtumise viimasel minutil vahele jätma, siis mängus Kanadaga oli ta tagasi postide vahel.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Hispaanlaste kõige teravam väravalööja on sel turniiril olnud Alvaro Morata, kes suutis kõikides alagrupiturniiri kohtumistes tabamuse kirja saada. Tal on ka praeguses koondises enim väravaid kirjas. 60 mängus on ta suutnud lüüa 30 väravat.

Lisaks Moratale on sel turniiril juba Hispaania koondises väravaarve avanud Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler ja Ferran Torres. Viimasel on seejuures kirjas kaks tabamust, mis mõlemad sündisid Costa Rica vastu. Maroko peab kindlasti olema ka valvel Jordi Albaga, kes on suutnud karjääris lüüa üheksa väravat, millest viimane sündis enne MM-finaalturniiri Šveitsi vastu.

Kui Maroko on viimastel aastatel väravaid vajanud, siis on vaadatud eelkõige tähtmängija Hakim Ziyechi otsa. Sellest aastast Maroko koondisega taasliitunu on suutnud aastatega 45 kohtumises lüüa 18 väravat. Ta on koos Youssef En-Nesyriga (52 mängu, 15 väravat) ainus Maroko koondislane, kes on saanud karjääri jooksul kirja kahekohalise väravaarvu.

Sel MM-finaalturniiril on lisaks neile kahele mehele suutnud skoorida Zakaria Aboukhlal ja Romain Saiss. Just nemad vedasid Maroko võidule tugeva Belgia vastu.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Mõlemale koondisele meeldib küll lustlik mängustiil, kus palliga saab palju tegutseda, ent mängus on ikkagi pilet veerandfinaali. Just see on põhjus, miks soovitakse eelkõige kaitses eksimusi vältida ja seetõttu võetakse rünnakul ka kaalutletud riske.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Hispaania on naasnud tagasi enda mängustiili juurde, mis tõi neile 2010. aasta MM-tiitli. Väravani püütakse jõuda väga paljude söötude abil ning sellega tekitada endale palju võimalusi. Hispaania on sel MMil ka kõige resultatiivsem meeskond, olles löönud üheksa väravat. Siiski on tulemused liikunud veidi allamäge. Kui turniiri alustati 7:0 võiduga Costa Rica vastu, siis sellele järgnes 1:1 viik Saksamaaga ning alagrupiturniir lõpetati 1:2 kaotusega Jaapanile. Kindlasti teevad hispaanlased sellest viimasest mängust järeldused, et midagi säärast enam ei korduks.

Maroko on Kataris olnud üks positiivsetest üllatustest. Alagrupiturniiril tegutseti väga kaalutletult ning võeti riske ainult olukorras, kus neil avanes reaalne võimalus midagi ohtlikku tekitada. Tugevast kaitsemängust annab aimu fakt, et endale on lubatud lüüa ainult üks värav. Maroko pole sel turniiril kaotusekibedust tundnud. F-alagrupp võideti 7 punktiga. Turniiri alustati 0:0 viigiga Horvaatia vastu, seejärel alistati 2:0 Belgia ja 2:1 Kanada.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles