Sakslased on Jaapani värava peale püha viha täis (4)

Christopher Krutto
Copy
Kaoru Mitoma suutis palli mängus hoida ning tänu sellele võitsid tõusva päikese maa mehed mängu.
Kaoru Mitoma suutis palli mängus hoida ning tänu sellele võitsid tõusva päikese maa mehed mängu. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix

Saksamaa jalgpallikoondis kukkus Kataris peetavalt jalgpalli MMilt välja, sest Jaapan sai vastuolulisest väravast võidu Hispaania vastu. Nüüd on Saksa meedia väljendanud otsuse üle ka pahameelt.

Saksamaa tabloid Bild oli kohtunike otsusest värav ära lugeda marus ning võrdles seda 1966. aasta MMi finaaliga, mille inglased võitsid tänu Geoff Hursti vastuolulisele väravale.

«Väravat kontrolliti kolm minutit, sest pall võis enne seda üle otsajoone käia. Telekast paistis, et pall oli läinud täiesti üle. See võis ka mõne millimeetri üle minna, aga värav loeti ära, nagu Inglismaa värav Wembleyl peetud finaalis 1966. aastal. See poleks pidanud kunagi lugema, nagu ka Jaapani värav Hispaania vastu,» kirjutati Bildi artiklis.

Tõsi, pärast põhjalikumat analüüsimist paistab, et pigem oli pall – tõsi, väga-väga napilt – mängus sees ning seetõttu luges ka Ao Tanaka 2:1 võiduvärav.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles