EELVAADE Püssi paukuma saanud Inglismaa on Senegali vastu selge soosik

OlyBet
Copy
Inglismaa on tänavusel MMil löönud üheksa väravat, millest kolm on kirjutatud Marcus Rashfordi (õhus) nimele.
Inglismaa on tänavusel MMil löönud üheksa väravat, millest kolm on kirjutatud Marcus Rashfordi (õhus) nimele. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Jalgpalli MMi kaheksandifinaalis kohtuvad omavahel Inglismaa ja Senegal. Kohtumise avavile kõlab 5. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Kindlalt Inglismaa. Inglismaal on paberil üks MMi tugevamaid koondiseid ja kuigi mängupilt oli alagruppides kõikuv, siis otsustavateks mängudeks võetakse ennast ilmselt kokku. Kuigi Senegal on valitsev Aafrika meister, siis mulluse EMi finalisti vastu neil erilist lootust olla ei tohiks.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Inglismaa koondise kapten Harry Kane ja keskkaitsja Harry Maguire on paranenud vastavalt pisivigastusest ning haigestumisest ning lisaks alustas inglaste viimast alagrupimängu USAga paremkaitsja Kyle Walker, kes taastus operatsioonist. Küll peab Inglismaa peatreener Gareth Southgate saama turniiri lõpuni hakkama ilma Arsenali kaitsja Ben White-ita, kes lahkus isiklikel põhjustel kodu suunas.

Senegal peab mõistagi hakkama saama MMi eel vigastada saanud suurima tähe Sadio Maneta, kuid turniiri eel küsimärgi all olnud Leipzigi RB kaitsja Abdou Diallo on alustanud seni kõik kolm kohtumist põhikoosseisus. Seetõttu neil otseseid puudujaid mängus Inglismaaga olla ei tohiks.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Inglismaa parim väravalööja MMil on kolme tabamusega Marcus Rashford. Kaks väravat on saanud kirja Bukayo Saka ning ühe Jude Bellingham, Jack Grealish, Raheem Sterling ja Phil Foden. Kindlasti soovib jala valgeks saada ka Kane, kes seni on kuival olnud. Valiksarjas jäi tema arvele 12 väravat, mis oli koos hollandlase Memphis Depayga Euroopa MM-kvalifikatsiooniturniiri parim näitaja.

Senegal on tänavusel MMil löönud viis väravat ja kõik on löödud erinevate meeste poolt. Jala on saanud valgeks Boulaye Dia, Famara Diédhiou, Bamba Dieng, Ismaila Sarr ja Kalidou Koulibaly. See tähendab, et kindlat väravalööjat pole Senegalil tänavusel MMil välja kujunenud, kuid valiksarjas oli nende parimaks väravalööjaks nelja väravaga Diédhiou. Samas on ta kahel mängul jäänud pingile. Kui Diédhiou platsile pääses, siis võrk ka kohe sahises. Lisaks on kindlasti ohtlik klubijalgpalli Watfordis mängiv Sarr.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Vaevalt soovib Inglismaa selle mängu väga lahtiseks lasta, sest lustliku jalgpalli poolest tuntud Aafrika meister võiks sellisel juhul neid teravalt nõelata. Pigem soovib mullune EM-finalist mängu kontrolli enda kätte võtta ning siis tasakaalukalt omi võimalusi otsida.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Inglismaa alustas MMi üliveenva 6:2 võiduga Iraani üle ning tõestas, et ründepotentsiaali jagub meeskonnas kõvasti. Teises mängus USAga ei olnud aga võimsast ründemasinast enam midagi alles ning võimaluste tekitamisega jäädi tõsiselt hätta, mis tõttu piirduti 0:0 viigiga. Tõsi, alagrupp lõpetati veenva 3:0 võiduga Walesi vastu, mis kindlasti inglaste enesekindlust jälle tõstis.

Senegal kaotas MMi avamängus 0:2 Hollandile. Mänguliselt Aafrika meeskond oluliselt eurooplastele alla ei jäänudki, kuid vastased suutsid oma võimalused paremini ära realiseerida. Seejärel võeti väga kindel ja kontrollitud 3:1 võit Katari vastu ning elu ja surma mängus murti tulemusega 2:1 maha MMil samuti tublit mängu näidanud Ekuador.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles