BLOGI ⟩ Messi ja Argentina pääsesid kaheksandikfinaalis Austraalia küüsist ehmatusega

Postimees Sport
Copy
Austraalia pusis, aga Argentinat ja Lionel Messit (palliga) päris pidama ei saadud.
Austraalia pusis, aga Argentinat ja Lionel Messit (palliga) päris pidama ei saadud. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMi üks soosikuid Argentina alistas esimeses play-off'i ringis 2:1 Austraalia. Veerandfinaalis ootab neid Holland.

Kuigi Argentina haaras kohe mänguohjad, ei suudetud pallivaldamise ülekaalu võimalusteks vormida. Austraalia püsis kaitses väga distsiplineeritult, esimesed 34 minutit olid nemad ehk vasturünnakutel veidi ohtlikumadki.

Aga siis... Argentina teenis paremalt äärelt, nurgalipu lähistelt karistuslöögi.

Lionel Messi tsenderdus põrkus 198-sentimeetrise Harry Souttar peast täpselt Alejandro Gomezi jalale. Sealt söötis ta Messile äärele tagasi. Järgnesid kiired puuted Alexis Mac Allisteri ja Nicolas Otamendi vahel ning oligi Adidase kera taas Messil, kes 12-13 meetri pealt ei eksinud.

See oli ka Argentina mängu esimene võimalus. Enne seda ei jõutud põhimõtteliselt Austraalia karistusala lähedalegi.

Teise poolaja alguses tõstis Argentina veidi survet ning see kandis vilja 57. minutil. Austraalia ehitas endale värava ise. Puurilukk Matthew Ryan läks kahe vastase vastu enda värava ees driblama, kaotas palli ja Julian Alvarez lõi nahkkera põhimõtteliselt tühja võrku.

Aga see polnud veel kõik.

77. minutil pääses Austraalia mängu tagasi. Õnnega pooleks lendas pall rikošetist Argentina võrku. Löögi tegi Craig Goodwin, ent protokolli kanti Enzp Fernandeze omavärav.

Viimastel minutitel oli Argentinal võimalus matši saatus lõplikult ära otsustada, aga ridamisi võimalusi raiskasid Lisandro Martinez ja Messi.

Põhimõtteliselt viimasel sekundil tekkis Austraalia ründajal Garang Kuolil veel hiilgav moment, ent Damian Martinez päästis lähilöögi tõrjega Argentina halvimast. Soosik pääses ehmatusega!

Enne mängu

Kes on selle mängu soosik?

Kindlalt Argentina. Lõuna-Ameerika valitsevad meistrid alustasid turniiri küll šokk-kaotusega, kuid tegid siis vigade paranduse ja on turniiri edenedes üha paremini mängumootori käima saanud. Seetõttu on keeruline näha, et Austraalia võiks neile kuidagi vastu saada.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Mõlemad koondised on selleks mänguks täisjõus.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Argentina poolelt kindlasti Lionel Messi, kes on sel MMil löönud kaks väravat. Korra on jala valgeks saanud ka Enzo Fernández, Alexis Mac Allister ja Julian Alvarez. Väravat võib oodata ka tipuründajalt Lautaro Martínezilt, kes pole MMil veel skoorinud, kuid lõi valiksarjas seitse väravat.

Austraalia eest on sel MMil jala valgeks saanud Craig Goodwin ja Mitchell Duke ja Leckie.. Austraalia MM-koondise resultatiivseim mees on neist viimane. Ta on 73 koondisemänguga sahistanud võrku 13 korral. Valiksarjas oli nende parim väravakütt Jamie Maclaren (26 mängu, 8 väravat).

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Pigem lahtist. Argentina soovib selles kohtumises kindlasti sotid varakult selgeks teha ning seetõttu tuleb neil võimalikult kiirelt esimene värav kätte saada. See võib omakorda avada Austraaliale võimalusi kontrasse minekuks.

Millist minekut ja mängupilti on seni MMil näidatud?

Argentina alustas MMi Saudi Araabia vastu ning kuigi vastate võrku löödi neli palli, siis luges vaid üks tabamus ja nii võeti vastu 1:2 kaotus. Kohtumises Mehhikoga näidati juba, et suudetakse ka distsiplineeritud kaitset lahti muukida ning võideti 2:0. Alagrupi viimases kohtumises alistati sama skooriga Poola.

Austraalia on teinud enda kohta väga korraliku MMi, mida tõestab alagrupist edasi pääsemine. Turniiri alustati küll 1:4 kaotusega valitsevale maailmameistrile Prantsusmaale, kuid mängupilt nigel ei olnud. Teises kohtumises suudeti asju oma kontrolli all hoida ning Tuneesia 1:0 alistada ning viimases mängus võeti 1:0 skalp Taanilt. Tõsi, seal mängus oldi pikalt surve all, kuid suudeti lõpuvileni ära kannatada ning puur puhas hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles