Ilusat mängu näitav Eesti kurlingupaar kaotas avapäeval ainult olümpiahõbedale

Postimees Sport
Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill.
Marie Kaldvee ja Harri Lill. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee ja Harri Lill võistleb Kanadas toimuval MK-sarja neljandal etapil ning kolme kohtumise järel on eestlaste arvel kaks võitu ja üks kaotus.

Eestlaste esimeseks vastaseks oli Ameerika Ühendriikide esindus Anderson/Richardson, keda võideti kindlalt tulemusega 9:3, kohtumine lõppes seitsmenda vooruga. Teises kohtumises pidi paraku Eesti kurlingupaar tunnistama Šveitsi kurlingupaari Perret/Rios paremust tulemusega 7:1. Tegemist on ülitugeva vastase ja olümpiamängude hõbemedalistiga.

Alagrupi kolmandaks vastaseks oli Kanada kurlingupaar Lyburn/Lyburn, kohtumine lõppes Eesti esinduse kasuks tulemusega 9:5. Kohtumisele tegi otsustava lõpu seitsmes voor, kus eestlased võitsid neli punkti.

Täna on Eesti kurlingupaaril alagrupi viimane mäng, kus Kaldvee ja Lill kohtuvad tugeva Kanada kurlingupaariga Kitz/Stewart, kellel on hetkel kirjas kolm võitu. Turniiril mängitakse viies alagrupis ning alagrupist pääseb edasi play-offi kümme parimat võistkonda.

Kanada MK-etapile Mixed Doubles Superseries on kutsutud osalema maailma parimad kurlingu segapaarid Euroopast ja Põhja-Ameerikast, kes konkureerivad märkimisväärsele auhinnafondile. Iga võistluse etapi minimaalne auhinnafond on 50 000 Kanada dollarit ehk umbes 40 000 eurot. Mixed Doubles Superseries võistluste sari koosneb neljast kvalifikatsiooniturniirist, nende tulemuste põhjal pääsevad parimaid tulemusi näidanud võistkonnad 5. etapile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles