BLOGI ⟩ Brasiilia murdis ülikindlalt veerandfinaali, aga Lõuna-Korea au päästis MMi ehk ilusaim värav (3)

Postimees Sport
Copy
Neymar lõi Brasiilia teise värava ning andis esimesele söödu.
Neymar lõi Brasiilia teise värava ning andis esimesele söödu. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMi suursoosik Brasiilia ei jätnud play-off'i avaringis midagi juhuse hooleks, Lõuna-Korea murti maha 4:1. Reedeses veerandfinaalis kohtutakse Horvaatiaga.

Kui esimesed minutid kulgesid uniselt, siis ülejäänud avapoolaeg pakkus korralikult tulevärki.

Brasiilia tegi otsa lahti 7. minutil. Paremalt äärelt putku saanud Raphina terav sööt lipsas karistusalast läbi, kuniks jõudis Viniciuse jalale. Tema uhkes üksinduses ei eksinud.

Möödus napilt paar minutit, kui Brasiiliale teenis penalti Richarlison. Ettevalmistus võttis veidi aega, kuid Neymari kaval penalti viis tiimi vähem kui 13 minutiga 2:0 ette.

Väga ladusalt mänginud Brasiilia jätkas heas rütmis. 29. minutil saadi maha šedöövriga. Alustuseks kõksis Richarlison karistusala lähistel peaga palli, võttis siis mänguvahendi alla, mängis kiirelt kahe sõbra – Marquinhose ja Thiago Silvaga – paar söötu, avanes uuesti ning lõi seitsme-kaheksa meetri pealt nahkkera probleemideta võrku.

Ja tuli lisa. 36. minutil tegi Vinicius taas hiilgava eeltöö, viimistles Paqueta. Brasiilial oli veel mitu head võimalust, aga pikale pausile pääseti 4:0 eduseisus. Kuigi võinuks olla vabalt ka näiteks 7:0.

Teist poolaega alustas Brasiilia taas isukalt, ent vaikselt sai ka Lõuna-Korea mängu sisse. Mitmel puhul säras tõrjega Alisson, kuniks vahetusest sekkunud Seungho Paik päästis imelise kauglöögiga Aasia tiimi au.

Viimane veerandtund möödus mõlemapoolsete poolvõimalustega, ent tabloole jäi 4:1.

Enne mängu

Kes on selle mängu soosik?

Kindlalt Brasiilia. Sambamaa koondis on MMi üks suuremaid favoriite ja Lõuna-Korea peab lootma, et Brasiilial läheks kõik aia taha, kui nad sellest mängust võiduga tahavad lahkuda.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Brasiilia koondisel on küsimärgid suurima staari Neymari kohal, kes vigastas Serbia vastu oma hüppeliigest. Lisaks temale on ohus ka äärekaitsjate Danilo ning Alex Sandro osalemine. Kindlasti tuleb aga hakkama saada ründaja Gabriel Jesuseta, kes vigastas viimases alagrupimängus põlve.

Lõuna-Koreal ei tohiks enne kohtumist vigastustega probleeme olla. Avamängus Uruguayga vigastada saanud Min-jae Kim oli teiseks kohtumiseks Ghanaga platsil tagasi ning meeskonna suurim staar Heung-min Son – kelle paranemise kohal olid enne turniiri küsimärgid – on samuti seni kõik minutid kaasa teinud.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Brasiilia koondise puhul on tõenäolisi väravalööjaid palju. Tänavu on koondise eest teinud skoori 13 meest, kellest viiel on kirjas enam kui üks värav. Põhimängijatest on kõige tõenäolisem väravalööja ilmselt tänavu rahvusesinduse särgis kaheksal korral võrku sahistanud Richarlison.

Lõuna-Korea vaatab rünnakule tormates ennekõike ühe mehe otsa. Tottenham Hotspuri staar Son oli valiksarjas seitsme väravaga nende parim väravakütt ning on vaikselt, aga kindlalt rühkimas ka riigi ajaloo parimaks skoorijaks (107 mängu, 35 väravat). Sinna, tõsi, on tal veel 23 tabamust minna. MMil on aga koondise ainsad väravad seni löönud ründaja Gue-sun Cho, kes sahistas kahel korral Ghana võrku.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Brasiilia soovib mängu ilmselt varakult ära otsustada ning seetõttu võib eeldada, et Lõuna-Korea pannakse varakult surve alla. Lisaks on Brasiilia ründeliinis nii palju kvaliteeti, et varem või hiljem suudetakse ka kõige kindlam kaitse lahti muukida.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Kui MMi esimeses mängus pidas Lõuna-Korea koos Uruguayga maha nn kaitsemängu etaloni, siis kohtumine Ghanaga oli juba tunduvalt lahtisem. Seal suutis Lõuna-Korea mängu alguses ohjad enda kätte võtta, kuid ometi mindi poolajapausile 0:2 kaotusseisus. Kuigi vahepeal võideldi välja 2:2 viigiseis, siis lõpuks jäädi 2:3 alla. Alagrupi viimases kohtumises oldi 2:1 üle Portugalist ning kindlustati sellega edasipääs kaheksandikfinaali.

Brasiilia on MMil mänginud enesekindlalt. Serbia vastu võeti tänu Richarlisoni kahele väravale 2:0 võit, Šveitsiga pusiti küll rohkem, kuid lõpuks päästis Casemiro kastanid tulest ja tõi tänu oma väravale neile järgmised kolm punkti. Alagrupi viimases mängus kaotati küll Kamerunile 0:1, kuid siis anti pea kõigile põhimeestele puhkust ning teise ešeloni mängijad väärisid mängupildi põhjal võitu. Seetõttu ei anna see muretsemiseks mingit põhjust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles