Ajaleht: Pele saab haiglas elulõpuravi

Postimees Sport
Copy
Brasiilia jalgpallilegend Pele.
Brasiilia jalgpallilegend Pele. Foto: Reuters/Lucas Jackson/scanpix

Käärsoolevähi käes kannatav Brasiilia jalgpallilegend Pele saab palliatiivset ravi, sest tema keha ei reageeri enam keemiaravile, kirjutab Brasiilia meedia. 

Sellise informatsiooniga tuli välja ajaleht Folha de S Paulo, kelle teada saab 82-aastane Pele haiglas nn elulõpuravi. Pele viibib praegu Sao Paulos Albert Einsteini nime kandvas haiglas. Ametlikult pole haigla ajalehe väiteid kinnitanud.

Viimased ametlikud teated Pele tervise kohta väljastati reedel. Nende kohaselt saab Pele haiglas hingamisteede infektsiooni tõttu antibiootikumiravi. Jalgpallilegendi seisund olla stabiilne ning tema tervis paranemas.

Neljapäeval püüdis Pele läbi Instagrami oma fänne rahustada, teatades, et viibib haiglas igakuisel visiidil.

1940. aastal sündinud brasiillast peetakse läbi aegade üheks suurimaks jalgpallikujuks. Ta saavutas ülemaailmse kuulsuse juba 17-aastaselt, kui lõi 1958. aasta MMil Brasiilia kasuks kuus väravat, neist kaks MM-finaalis, võites oma esimese MM-tiitli. Maailmameistriks krooniti Pele veel 1962. ja 1970. aastal.

Viimastel aastatel on jalgpallilegendi tervis aga halvenenud. 2021. aasta septembris diagnoositi tal käärsoolevähk ning ta veetis detsembris kaks nädalat haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles