Karlsson noppis ühisstardist sõidus juba hooaja teise võidu

Toimetas Ville Arike
Copy
Võitja Frida Karlsson (paremal) ja tänane kolmanda koha naine Ebba Andersson koos jõuluvanaga.
Võitja Frida Karlsson (paremal) ja tänane kolmanda koha naine Ebba Andersson koos jõuluvanaga. Foto: IMAGO/Markku Ulander/Scanpix

Lillehammeris peetakse sel nädalavahetusel lisaks kahevõistlusele ka murdmaasuusatamise MK-etapp, naiste 20 km klassikatehnika ühisstardist sõidu poodium jäi rootslannade ja norralannade pärusmaaks.

Veel 3,3 kilomeetrit enne lõppu oli suures pundis koos 19 naist, kuid siis läks paugutamiseks ja grupp venis pikemaks. Tugevaima lõpuspurdi tegi rootslanna Frida Karlsson, kes oli nädal varem Soomes Rukal peetud esimesel MK-sarja nädalavahetusel võitnud sama distantsi, kuid toona vabatehnikas sõidu.

0,6 sekundiga kaotas Karlssonile MK-sarja üldliider Tiril Udnes Weng (Norra), kellele teine koht on tänavu MK-sarjas seni parim! Esimesest viiest stardist oli ta kolmel korral tulnud kolmandaks. Kolmas oli võitjast 1,2 sekundiga maha jäänud teine rootslanna Ebba Andersson, kes Rukal oli võitnud 10 km eraldistardist klassikasõidu. Järgnesid soomlannad Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen.

Ainsa stardis olnud Eesti suusatajana sai Keidy Kaasiku 42. koha, võitjale kaotas ta neli kümnendikku vähem kui nelja minutiga. Lõpetas 53 naist.

Kell 14 antakse start meeste 20 km ühisstardist klassikasõidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles