Tõelised «Norra meistrivõistlused» – MK-etapi esikümnes kaheksa norralast!

Toimetas Ville Arike
Copy
Paal Golberg kuulus paremate sekka ka eelmisel nädalal Rukal peetud vabatehnikas ühisstardist sõidus. Seal sai ta teise koha.
Paal Golberg kuulus paremate sekka ka eelmisel nädalal Rukal peetud vabatehnikas ühisstardist sõidus. Seal sai ta teise koha. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-etapil Lillehammeris näitas meeste 20 km ühisstardist klassikasõit ilmekalt, et see spordiala on muutunud liiga ühe riigi keskseks. Norralased võtsid nelikvõidu, lisaks 6., 7., 9. ja 10. koha...

Alvar Johannes Alev sõitis kaks kolmandikku distantsist koos liidritega, kuuludes suurde-suurde punti. Seejärel hakkas ta siiski tasapisi kaugemale jääma. Finišis kaotas ta võitjale Paal Golbergile 1.18,1-ga ja pälvis 49. koha.

Esiotsas mahtus aga 33 paremat 12 sekundi sisse! Pilt oli rohkem nagu jalgrattaspordi grupifinišis. Ning päris tipus oli Norra dresside meri. Golberg edestas finišiheitluses Sjur Röthet, Martin Lövström Nyengetti ja Didrik Tönsethi. Viies oli rootslane William Poromaa ning kaheksas tema kaasmaalane Eric Rosjö.

Parima mittenorralase või -rootslasena sai 11. koha prantslane Richard Jouve. Mõni norralane jäi siiski temast tahapoole – üks sai 21. ja üks 23. koha. Kümme meest võõrustajatel stardis oligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles