VIDEO Meeleavaldajad blokeerisid suusatamise MK-etapil raja ja tekitasid kaose (3)

Karl Mihkel Eller
Copy
Meeleavaldajad Lillehammeri MK-etapil.
Meeleavaldajad Lillehammeri MK-etapil. Foto: @stoppoljeletinga/Instagram

Norras Lillehammeris peetud murdmaasuusatamise MK-etapi suusavahetusega sõit algas erakordselt. Esimestel kilomeetritel tormasid rajale protestijad, kes blokeerisid suusajäljed ning keeldusid rajalt lahkumast

Tegemist oli Norra rühmitusega, mis on naftatootmise vastu. Nad katsid raja linaga ja süütasid tõrvikud. Nad nõuavad, et Norras lõpetataks naftapuurimine.

Protestijaid tõttasid eemaldama kohtunikud ja korralduskomitee liikmed, kuid juhtgrupp pidi neist möödumiseks kõvasti vaeva nägema. Õnneks juhtus intsident tõusul, mitte laskumisel, kus suusatajate kiirused oleksid suuremad ning võinuks ette tulla kukkumisi.

Mõni suusataja murdis intsidendis suusakepi, kuid kuna võistlus oli algusjärgus, siis suuremat tagasilööki see ühelegi sportlasele ei tekitanud.

Norra rahvusringhäälingu teate tegeles protestijatega edasi politsei. Mõne meeleavaldaja puhul pidid võimud kasutama jõudu.

Norra suusavõistlusi toetab naftafirma Equinor (endine Statoil) ning fännid süüdistavad neid nn spordipesus. Ehk naftapuurimisega tegelev ettevõtte püüab oma mainet puhastada toetades spordivõistlusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles