TELEGRAMM KATARIST Olivier Giroud’ rekord piltlikustab koondisejalgpalli, kus rahakott tegusid ei tee

Postimees Sport
Copy
Olivier Giroud.
Olivier Giroud. Foto: Marcio Machado/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Olivier Giroud oleks plaanide järgi pidanud olema vahetusmees, kes mängib ära need minutid, mis jäävad üles tänavu maailma parimale jalgpallurile omistatava Kuldse Jalgpalli (Ballon d’Or) auhinna võitnud Karim Benzemast. Aga on läinud hoopis teisiti.

MM-finaalturniiri kohapeal kajastav ajakirjanik Ott Järvela raporteerib Kuku raadio saates «Telegramm Katarist», et pühapäevases 1/8-finaalis Poolale löödud väravaga Prantsusmaa kõigi aegade parimaks väravakütiks tõusnud Giroud on hea näide jalgpallurist, kes koondisetreenerite keerulise töö veidi lihtsamaks muudab.

«Rääkides Prantsusmaa suurimatest jalgpalluritest, saab nimetada 1958. aasta Ballon d'Ori võitjat Raymond Kopat või sama aasta MMil 6 mänguga 13 väravat löönud Just Fontaine'i. Samuti kolm korda Kuldse Jalgpalli auhinna võitnud ja koondisega 1984. aastal Euroopa meistriks tulnud Michel Platinid.

1998. aastal maailma ja 2000. aastal Euroopa meistriks tulnud koondise tuumikus oli staare hulgikaupa – väravas Fabian Barthez, kaitses Marcel Desailly, poolkaitses Youri Djorkaeff ja MM-finaalis Brasiiliale kaks väravat löönud Zinedine Zidane. 2000ndatel oli maailma üks kardetumaid ründajaid Thierry Henry. Praegu on samas rollis Kylian Mbappe ning tänavu võitis Ballon d'Ori auhinna Madridi Realis asendamatuks tõusnud Karim Benzema.

Olivier Giroud' tähesära nende meestega võrreldav pole. Ta pole kunagi olnud maailma absoluutne tippründaja, vaid lihtsalt väga hea ründaja. Aga selles rollis omakorda väga hea. Giroud' eilne värav oli tema koondisekarjääri 52. tabamus, mis tegi temast Prantsusmaa kõigi aegade parima väravaküti. Ta möödus Henryst, kellega oli alagrupis Austraaliale löödud kahe väravaga samale pulgale tõusnud.

Giroud' rekord piltlikustab koondisejalgpalli võlu, kus treenerid peavad tööd tegema etteantud klotsidega ega saa mängijateturult sobivat lahendust osta. Giroud on treenerite jaoks ideaalne klots, sest tegu on mitmekülgse jalgpalluriga, kelle jaoks pole probleem olla ka vahetusmehe rollis, mis pidanuks esialgse plaani järgi olema tema töö ka Kataris.

Aga Benzema sai vahetult enne turniiri vigastada ning tema koha hõivas Giroud, kes moodustab Ousmane Dembele ja Kylian Mbappega hiilgavalt toimiva ründekolmiku, nagu tõestas väga hästi pühapäeval Poolale löödud teine värav,» raporteerib Järvela.

«Telegramm Katarist» on eetris igal päeval MM-finaalturniiri lõpuni. Argipäeviti kell 10.45 veerand tunni pikkusena ja nädalavahetustel kell 15 tunniajase saatena. Eksklusiivseid tähelepanekuid Dohast vahendab Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles