Suri legendaarne tennisetreener, kes juhendas Agassit, Šarapovat ja Williamseid

Copy
Andre Agassi (vasakul) ja Nick Bollettieri.
Andre Agassi (vasakul) ja Nick Bollettieri. Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Pühapäeval suri 91-aastaselt legendaarne tennisetreener Nick Bollettieri. Tema käe alt käisid läbi näites Andre Agassi, Maria Šarapova, Serena ja Venus Williams ning Anna Kurnikova.

USAs sündinud Bollettieri asutas 1970ndate lõpus omanimelise tenniseakadeemia, keskendudes intensiivsele füüsilisele treeningule, täielikule keelekümblusele ja pidevale konkurentsile maailma kõige andekamate mängijate seas.

Ta aitas kujundada Andre Agassi, Serena ja Venus Williamsi, Maria Šarapova, Jim Courieri, Boris Beckeri, Monica Selese, Anna Kurnikova, Tommy Haasi ja paljude teiste juhtivmängijate karjääri.

Bollettieri oli viimastel aastatel kehva tervisega, tema tütar postitas eelmisel kuul sotsiaalmeediasse pildi, millel oli näha habras Bollettieri ning tekst, et isa on lähedal teise ilma minemisele.

Vaatamata tema viljakale tennisetreeneri mainele jäi Bollettieri mängijakarjäär lühikeseks, ta harrastas seda spordiala vaid keskkoolis.

Itaaliast pärit Ameerika immigrantide poeg Bollettieri lõpetas filosoofia erialal 1953. aastal ja teenis hiljem USA sõjaväes.

Ta õppis Miami ülikoolis õigusteadust, kuid jättis selle 1956. aastal pooleli. Tema tennisetreeneri karjäär algas 1960. aastatel Puertos. Kümmekond aastat hiljem, 1978. aastal asutas ta Bradentonis oma akadeemia, enne kui IMG selle 1987. aastal ära ostis.

Lisaks hiilgavale treenerikarjäärile kirjutas Bollettieri ka oma autobiograafia ja raamatu, mis käsitles spordi erinevaid tehnilisi aspekte.

Tagasi üles