Kolmekordne olümpiavõitja sel aastal MK-sarjas ei stardi

Karl Mihkel Eller
Copy
Marte Olsbu Röiseland märtsis Otepää MK-etapil.
Marte Olsbu Röiseland märtsis Otepää MK-etapil. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpiamängudel laskesuusakuningannaks tõusnud Marte Olsbu Röiseland kinnitas, et sel aastal ta MK-etappidel ei stardi. Kolmapäeval 32. sünnipäeva tähistav norralanna on jätkuvalt kimpus tervisehädadega.

Juba oktoobris liikusid jutud, et Röiselandi MK-hooaja algus on sattunud küsimärgi alla. Kolmekordset olümpiavõitjat 11-kordset maailmameistrit vaevas pikemat aega vöötohatis.

Nüüd tehti koostöös treenerite ja arstidega otsus, et vähemalt jaanuarini ta võistlustel ei osale. «Tahan üle kõige võistelda koos ülejäänud koondisega, kuid mu keha pole ikka veel seal, kus ta olema peaks, ja tervis on lõppude lõpuks kõige tähtsam. Minu fookus on MMil tugevalt esineda ja selleks pean ma võtma aega,» ütles Röiseland pressiteate vahendusel.

Alates septembri keskpaigast on Røiseland võidelnud terviseprobleemidega, täpsemalt vöötohatisega. Olsbu Röiseland jäi herpeseviiruse küüsi septembri keskel ning kui tavapäraselt peaks vöötohatis ajapikku kaduma, siis 31-aastane norralanna võitleb sellega siiani.

«See on olnud raske. Olen vöötohatisest pikka aega terve olnud, kuid mu keha pole tervenenud. Olen olnud väsinud ja pea valutab, need on osad järelmõjudest,» rääkis Olsbu Röiseland Norra rahvusringhäälinguleoktoobris.

Norralanna loodab siiski Oberhofis toimuval MMil võidelda medalite eest ning jätab selle hüvanguks MK-hooaja esimese poole vahele. MK-hooaeg algas eelmisel nädalal Kontiolahtis, MM peetakse veebruari alguses Saksamaal Oberhofis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles