Putini salaarmuke tegi harvaesineva avaliku ülesastumise (3)

Postimees Sport
Copy
Alina Kabajeva.
Alina Kabajeva. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

39-aastast Alina Kabajevat peetakse Venemaa presidendi Vladimir Putini salaarmukeseks. Pärast Ukraina sõja puhkemist on endine iluvõimleja Kabajeva nagu maa alla vajunud, kuid laupäeval tegi ta harvaesineva avaliku ülesastumise.

Endine riigiduuma liige Kabajeva osales Sotšis toimunud võimlemiskeskuse avamisel. Ta tänas oma kõnes kõiki, kes on spordihoone valmimisse rahaliselt panustanud ning toonitas, kui oluline on, et lisaks rahvuskoondiste treeningbaasidele valmiks uusi halle piirkondlikul tasemel.

See oli Kabajeva üks vähene avalik esinemine ning hilisemates intervjuudes vältis ta Venemaa sõjategevuse kommenteerimist Ukrainas. Väidetavalt keeldus ta ka kommenteerimast kuulujutte Putini tervise halvenemise kohta.

Kevadel väljendas ta suurt rahulolematust selle üle, et mitu spordialaliitu on Venemaa sportlastel keelanud rahvusvahelisel areenil võistlemise. «Olen veendunud, et rahvusvahelises spordiajaloos pole kunagi olnud midagi nii häbiväärset.

Paljude rahvusvaheliste spordialaliitude juhtkonnad on pikka aega ja erinevatel ettekäänetel olnud seotud paljude ebasportlike asjadega,» ütles ta märtsis tehtud avalduses.

Kabajeva oli varem tuntud kui üks maailma parimaid iluvõimlejaid, ta võitis üheksa MM-kulda ja kaks olümpiamedalit – sealhulgas 2004. aastal kulla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles