Inglismaa noored täkud säravad, kuid mänguks läheb alles nüüd

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Liverpooli kapten Jordan Henderson (vasakul) näeks hea meelega Jude Bellinghami oma klubikaaslasena.
Liverpooli kapten Jordan Henderson (vasakul) näeks hea meelega Jude Bellinghami oma klubikaaslasena. Foto: imago/Ulmer/Scanpix

Veerandfinaali pääsenud Inglismaa jalgpallikoondise poolehoidjatel on põhjust olla mõõdukalt optimistlik, kuigi tõsist proovikivi pole neil sel MMil veel olnud.

Juba neli aastat tagasi kuulutasid Inglismaa toetajad, et jalgpall tuleb koju. Läks aga hoopis niimoodi, et inglastel tuli MMi poolfinaalis tunnistada Horvaatia paremust. Uuesti pidi jalgpall koju naasma eelmise aasta suvel. Peaaegu olekski see juhtunud, kuid EM-finaalis tuli penaltiseerias ikkagi Itaaliale alla vanduda.

Tasapisi on Inglismaa fännid taas häälepaelu valla laskmas ning 1966. aasta MMi tunnusmeloodia «Football’s Coming Home» kõlab aina valjemalt. Tõsi, praegu on nad enda kohta veel üsna vaoshoitud, sest veerandfinaalis tuleb rinda pista ikkagi tiitlikaitsja Prantsusmaaga. Kui kolm lõvi – nõnda fännid koondist kutsuvad – peaks aga poolfinaali murdma, mõtlevad poolehoidjad juba ainult MM-tiitlile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles