Neuville’i endine kaardilugeja on naasmas WRC-sse

Karl Mihkel Eller
Copy
Nicolas Gilsoul (vasakul) ja Thierry Neuville.
Nicolas Gilsoul (vasakul) ja Thierry Neuville. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Möödunud hooaja M-Sport Fordi meeskonnas sõitnud prantslane Pierre-Louis Loubet jäi aasta lõpus ilma kaardilugejast. Tema senine ustav partner Vincent Landais alustas koostööd Sébastien Ogier’ga. Loubet proovib nüüd, kuidas talle istub Thierry Neuville’i endine kaardilugeja Nicolas Gilsoul.

Loubet osaleb sel nädalavahetusel Hivernal du Dévoluy rallil Ford Fiesta Rally2-autoga, kus tema kaardilugejaks on esmakordselt belglane Gilsoul. Mõned väljaanded kirjutavad, et Loubet ja Gilsoul on uueks hooajaks juba käed löönud.

Paljude sõitjate jaoks on võistlus ettevalmistusvõistlus järgmise hooaja esimeseks MM-ralliks Monte Carlos. Hivernal du Dévoluy rallil sõidetakse kokku kümme kiiruskatset kogupikkusega 127 km. MM-sarja sõitjatest osalevad seal ka näiteks Nikolai Grjazin ja Gregoire Munster.

Gilsoul oli Neuville’i pikaaegne kaardilugeja, nende koostöö algas 2012. aastal ning kestis kuni 2020. aasta lõpuni. 2021. aastaks vahetas Neuville ootamatult navigaatorit, tema kõrval on sellest ajast olnud kaasmaalane Martijn Wydaeghe.

Neuville'iga on Gilsoul võitnud 13 MM-etappi, poodiumile on tõustud 43 korda. 2021. aasta jäi Gilsoulil rallimaailmas peaaegu täielikult vahele. Sel hooajal on mees lugenud Belgia rallisarjas kaarti Gino Buxile.

Loubet säras lõppenud hooajal, saavutades kahel MM-rallil neljanda koha. Tänud headele esitustele on hakatud rääkima, et ehk võiks 25-aastane prantslane kaasa sõita täishooaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles