ROK ei lase venelasi praegu Pariisi olümpia valikvõistlustele, mõnigi alaliit nõuab Vene vägede väljumist Ukrainast

Toimetas Ville Arike
Copy
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe.
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe. Foto: Gregorio Borgia/AP Photo/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) teatel pole maailma spordi esindusorganisatsioonil kavatsust hakata Venemaa ja Valgevene sportlaste sanktsioone leevendama.

Ehkki mõnel alal juba käivad 2024. aasta Pariisi olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlused ning järgmisel aastal saavad need sisse täishoo, ei näe ROK, et nende kahe riigi sportlasi saaks hakata areenidele tagasi lubama. Pärast Venemaa poolt Ukrainas 24. veebruaril alustatud sõda andis ROK maailma spordialaliitudele selge soovituse mitte lubada võistlema Venemaa ja Valgevene sportlasi.

Esmaspäeval Lausanne'is alanud ROKi täitevkomitee istungil ütles organisatsiooni kõneisik Mark Adams agentuurile Reuters, et sanktsioonide teemal ei ole organisatsiooni suhtumises muutusi, ehkki Pariisi olümpia on ainult natuke rohkem kui poolteise aasta kaugusel.

Pariisi olümpia programmis on 32 spordiala, kokku osaleb mängudel üle 10 000 sportlase.

«Peame jälgima, kuidas asjad arenevad. Muutused toimuvad kiiresti. Praegu jäävad sanktsioonid paika. Ma ei soovi kommenteerida sportlaste kvalifikatsiooniprotsessi Pariisi mängudele,» ütles Adams.

Kui ROK jätab endale mängumaa, siis mõnigi spordialaliit on selgelt öelnud, et ainus tee Venemaa ja Valgevene sportlaste naasmiseks on Venemaa vägede väljaviimine Ukrainast. «Asi on lihtne, väed Ukrainast välja,» ütles rahvusvahelise kergejõustikuliidu (World Athletics) president Sebastian Coe eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles