Araablastest omanikud müüvad Newcastle'i, et osta Manchester United?

Postimees Sport
Copy
Newcastle Unitedi omanikfirma boss Yasir Al-Rumayyan.
Newcastle Unitedi omanikfirma boss Yasir Al-Rumayyan. Foto: Lee Smith/Action Images Via Reuters/Scanpix

Jalgpallimaailm on pöörane. Inglismaa meistriliiga klubil Newcastle Unitedil on veidi üle aasta olnud uued omanikud Saudi Araabiast, kuid käivad sahinad, et nende eelistused võivad kiirelt muutuda.

Nimelt on Newcastle'ist kõvasti kuulsamat Manchester Unitedit tüüriv Glazerite perekond teatanud klubi müümisest. See on pannud inimesi nii kulme kergitama kui ka kõrvu teritama. Portaaliga The Athletic rääkinud SKEMA ülikooli spordi ja geopoliitilise majanduse professor Simon Chadwick pakkus, et Newcastle'i omanikud võivad klubi müüa, saamaks vahendeid Manchester Unitedi ostmiseks!

Eelmisel aastal ostis Saudi Araabia konsortsium Newcastle'i, makstes eelmisele omanikule Mike Ashleyle 305 miljonit naela ehk üle 350 miljoni euro. Meeskonna esitused ongi üha paranenud, praegu asutakse Inglismaa liigas kolmandal kohal, esimesest 15 mängust on kaotatud ainult üks.

Saudi Araabia rahamehed on Manchester Unitedi vastu varemgi huvi tundnud, aga kuniks Glazerid polnud klubi müümisest huvitatud, ei juhtunud midagi. Nüüd on aga kuulujutud tabanud mõlemat klubi.

Ameeriklastest vennad Avram ja Joel Glazer teatasid novembris, et Manchester Unitedi tugevus seisneb nende 1,1 miljardi fänni ja jälgija lojaalsuses. Lisati, et ollakse valmis tegema kõik fännide ja klubi toetajate huvides.

Chadwicki hinnangul oli Newcastle'i saudidest omanike tegelik soov omandada Manchester United. Et kaht Inglismaa kõrgliigaklubi korraga omada ei lubata, võibki neil tekkida huvi «vahetada» Newcastle Manchester Unitedi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles