Norra legend: murdmaasuusatamine liigub katastroofi suunas (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Endine Norra laskesuusataja Ole Einar Björndalen 2018. aastal.
Endine Norra laskesuusataja Ole Einar Björndalen 2018. aastal. Foto: Jan Huebner/Peters/Scanpix

Norra laskesuusalegend, kaheksakordne olümpiavõitja Ole Einar Björndalen vangutas nädalavahetusel püssita suusatamise MK-etapil toimunut nähes pead.

«Mulle tundub, et murdmaasuusatamine liigub täiesti vales suunas. See on, öelgem otse, katastroof. Selle eest vastutab FIS (rahvusvaheline suusaliit – toim),» ütles Björndalen Lillehammeri MK-etappi jälgides Rootsi rahvusringhäälingule SVT.

Hiljem Rootsi ajalehega Expressen vesteldes lisas ta: «Ma ei näe, et FIS panustaks alasse samamoodi nagu IBU (rahvusvaheline laskesuusaliit – toim). Loodan, et nad hakkavad liikuma selles suunas, et toetada rohkemate riikide sportlasi. IBU ja laskesuusatamine pole juhuslikult seal, kus nad praegu on. IBU on aastate jooksul toetanud nõrgemaid riike ning jätkab seda ka praegu.

Murdmaas on suurim probleem konkurentsi puudumine. Üha rohkem riike vajaksid võimalusi investeerida ning kaasata uusi sportlasi.»

Lillehammeri etapi viimasel päeval said norralased meeste 20 km (kl) ühisstardist sõidus nelikvõidu ning lisaks veel neli kohta esikümnes. Nende vahele, 5. ja 8. kohale surus end kaks rootslast. Paar päeva varem mahtus 10 km (v) sõidus esikümnesse aga suisa üheksa norralast!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles