Ukraina sai maailma kergejõustikujuhi suure tunnustuse osaliseks

Toimetas Ville Arike
Copy
Maailma kergejõustikuliidu president Sebastian Coe (vasakul) ulatab Presidendi auhinna Ukraina alaliidu juhile Jevhen Proninile.
Maailma kergejõustikuliidu president Sebastian Coe (vasakul) ulatab Presidendi auhinna Ukraina alaliidu juhile Jevhen Proninile. Foto: Gregorio Borgia/AP Photo/Scanpix

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (WA) tunnustas tänavuse aasta parimaid. Hinnalisima, Presidendi auhinna sai Ukraina alaliit.

WA president Sebastian Coe ütles Ukraina kergejõustikuliidu presidendile Jevhen Proninile auhinda üle andes: «Ma ei leia, et keegi teine oleks sel aastal seda auhinda rohkem väärt. See, mida Ukraina kergejõustikuliidu president, treenerid ja sportlased on teinud, väärib igaühe austust ja tunnustust.»

Pärast Venemaa alustatud sõda ei saanud enamik Ukraina kergejõustiklasi kodumaal treeningutega jätkata, veel vähem võistelda. Ent ukrainlased näitasid tähelepanuväärset sitkust, leidsid toetajate abil alternatiivseid treeninguvõimalusi välismaal ning esinesid tiitlivõistlustel hästi.

Kõrgushüppaja Jaroslava Mahutšihh võitis esikoha kevadel Belgradis peetud sise-MMil, kolmikhüppaja Marina Behh-Romantšuk aga suvel Münchenis toimunud EMil.

«Meie maa ja meie alaliit on praegu oma ajaloo keerulisimas seisus. Ent leiame, et sport ei pea mitte ainult elus püsima, vaid ka arenema. Seda on keeruline arendada, kuid oleme detsembrikuusse planeerinud Ukrainas vähemalt viis spordifestivali. Enamik meie sportlastest asub praegu teistes riikides mööda Euroopat, täname maailma ja Euroopa kergejõustikuliitu abi eest. Seis on endiselt keeruline, kuid teame oma sihti ja seda, kuidas selleni jõuda,» rääkis Pronin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles