TELEGRAMM KATARIST ⟩ Jalgpalliõhtu Katari tööliskohvikus keerles ümber Lionel Messi

Postimees Sport
Copy
Jalgpalli MMi vaatamine Doha tööliskohvikus.
Jalgpalli MMi vaatamine Doha tööliskohvikus. Foto: Ott Järvela

MM-finaalturniiri kohtumised paistavad teleka kaudu kätte kõikjale üle maailma, aga neid vaadatakse igal pool oma kombestiku kohaselt. Mitmel pool on kombeks vaadata suuri jalkamänge üheskoos, ent ka selle jaoks on erinevaid variante. Kuidas tehakse seda Kataris?

MM-finaalturniiri kohapeal kajastav Ott Järvela käis ja uuris järele, milline näeb välja jalgpalliõhtu ühes täiesti tavalises Doha tööliskohvikus, mille aknaid ehivad väikesed Katari ja Saudi Araabia lipukesed ning kus juuakse limonaadi ja kohvi.

«Kataris toimuva MM-finaalturniiri puhul on palju räägitud tõigast, et jalgpallikultuur on selles riigis õhuke või isegi olematu, sest kohalike meistrivõistluste publikuarv jääb enamasti tuhande ja kahe tuhande inimese vahele. Tõsi, MM-finaalturniiri kohtumisi on Katari kodanikud ja elanikud – need on kaks väga erinevat kategooriat – päris usinasti vaatamas käinud.

Kuna võimalus oli, uurisin laupäeva õhtul järele, milline näeb välja jalgpalliõhtu ühes tavalises Katari tööliskohvikus, kus menüü lühike ja hinnad odavad. Kohtumiseks oli Argentina – Austraalia, mille puhul ilmnes, et mõnikümmend inimest polnud tulnud vaatama mängu või kaasa elama Argentina meeskonnale, keda nad eranditult toetasid. Neid huvitas ainult Lionel Messi.

Kui Messi lõi esimese poolaja keskel värava, oldi õnnelikud. Kui teise poolaja keskel lõi värava Julian Alvarez ja viis Argentina 2:0 juhtima, siis ei oldud õnnelikud, sest palju parem oleks olnud, kui värava oleks löönud Messi,» kirjeldab nähtut Järvela.

«Telegramm Katarist» on eetris igal päeval MM-finaalturniiri lõpuni. Argipäeviti kell 10.45 veerand tunni pikkusena ja nädalavahetustel kell 15 tunniajase saatena. Eksklusiivseid tähelepanekuid Dohast vahendab Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles