EELVAADE ⟩ Sambarütmid käima saanud Brasiilia teel seisab kogenud Horvaatia

OlyBet
Copy
Neymari (paremal) vedamisel sai Brasiilia end korralikult kaheksandikfinaalis käima. Sarnast minekut on oodata ka veerandfinaalis Horvaatia vastu.
Neymari (paremal) vedamisel sai Brasiilia end korralikult kaheksandikfinaalis käima. Sarnast minekut on oodata ka veerandfinaalis Horvaatia vastu. Foto: AFP/MANAN VATSYAYANA/Scanpix

Jalgpalli MMi esimeses veerandfinaalis mängivad omavahel Horvaatia ja Brasiilia. Kohtumise avavile kõlab 9. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Brasiilia. Selle turniiri suursoosik Brasiilia on näidanud üha võimsamat mängu ning nende mängijad tõestavad järjest enam, et Katari sõideti ainult ühe eesmärgiga. Lõuna-Ameerika meeskond teenis kaheksandikfinaalides kaheksast konkurentsis olevast meeskonnast ka kõige veenvamat esitust. Samuti räägib ajalugu selles paaris Brasiilia kasuks, kui Horvaatia vastu pole kunagi kaotusekibedust tuntud (3 võitu, 1 viik).

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Brasiilia koondisel on sel turniiril olnud vigastustega väga palju probleeme. Mitmed algrivistuse mängumehed on pidanud jätma mõned kohtumised vahele, ent kaheksandikfinaal tõestas, et ka Sambamaa arstid on tasemel. Nende suurim staar Neymar sai taas kaheksandikfinaalis väljakule joosta ning paranenud oli ka äärekaitsja Danilo.

Samas on juba kahe Brasiilia mängumehe jaoks Katari MM lõppenud. Enam ei jookse kindlasti väljakule ründaja Gabriel Jesus ja äärekaitsja Alex Telles. Mõlemad mehed vigastasid alagrupiturniiri viimases mängus põlve.

Horvaatia jaoks on turniir möödunud sisuliselt vigastusteta. Alagrupiturniiril väikse trauma saanud Nikola Vlasic sai viimases mängus taas meeskonda aidata. Ainus murepilv ripub äärekaitsja Borna Sosa kohal, kes pidi kaheksandikfinaali Jaapani vastu haiguse tõttu vahele jätma.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Väga lustakat ründemängu harrastava Brasiilia kõige ohtlikum mängija sel turniiril on olnud Richarlison, kellel kirjas juba kolm tabamust. Inglismaa kõrgliigas mängiv ründetuus jõudis sihile ka viimases kohtumisest Lõuna-Korea vastu. Tal on ka väga hea saldo koondisesärgis, kui on löönud 41 kohtumisega 20 väravat.

Rääkides Brasiilia koondisest ei saa mõistagi jätta mainimata Neymari, kes esindab enda kodumaad oluliselt kirglikumalt kui koduklubi Pariisi Saint-Germaini. Lõuna-Korea vastu penaltist skoorinud tähtmängija on löönud 123 kohtumisega 76 väravat ning jõudis nõnda legendaarse Pele rekordist ainult ühe värava kaugusele.

Kui Horvaatia on viimastel aastatel otsinud väravaid, siis on pilk heidetud ennekõike kogenud mängumeeste suunas. Väravaid loodetakse nii Ivan Perisicilt (120 mängu, 33 väravat), Luka Modricilt (159 mängu, 23 väravat) ja Andrej Kramarićilt (78 mängu, 22 väravat). Viimane neist on sel MMil ka enda koondise suurim väravakütt kahe tabamusega. 

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Brasiilia pole meeskond, kes sooviks mängida kinnist jalgpalli ning nad on seda sel turniiril ka mitmel korral tõestanud. Nad soovivad ise joosta ning kiireid lahendusi leida ning lubavad väga kõrge kaitseliiniga mängides ka vastastel endale vasturünnakuid sooritada. Nõnda peaks kõikide eelduste kohaselt ootama jalgpallisõpru väga lõbus jalgpall.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Brasiilia on suutnud enda Sambajalgpallile lisada ka Euroopa mängustiili, millega suudetakse väga palju võimalusi tekitada. Kui alagrupiturniiril jäid mitmed võimalused kasutamata, siis turniiri otsustavas faasis pole seni veel liiga palju raisatud ning kaheksandikfinaali neli väravat seda ka näitavad. Brasiilia ei kuulu küll turniiri resultatiivseimate meeskondade hulka, ent seni on pingutatud nõnda palju kui vajadust nähtud. Alagrupiturniiril alistati 2:0 Serbia ja 1:0 Šveits ning juba tähtsusetus mängus tunnistati Kameruni 1:0 paremust. Kaheksandikfinaalis saadi püss korralikult paukuma ning esimese poolaja väravatest lülitati 4:1 tulemusega konkurentsist Lõuna-Korea.

Horvaatia on tasa ja targu jõudnud kaheksa parema hulka. Kogenud meeskond on rõhunud enda tugevustele ning püüdnud tempot madalamaks suruda. Vastaseid proovitakse murda rohkete söötudega ja sööstudega kaitseliini taha. Samuti on Horvaatia meeskond, kes jahib väravat ka kauglöökidega. Alagrupist pääsesid horvaadid rahulikult läbi. Enda grupis alistati ainult Kanada 4:1 ning Maroko ja Belgiaga tehti väravateta viigid. Veerandfinaali jõuti Jaapani vastu alles tänu edukale penaltiseeriale.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Alates 9. detsembrist saab jalgpalli MMi põnevatele mängudele kaasa elada otse rannaliival – Ülemiste Beach House'is Tallinnas, Valukoja 12.

Suur fänniala ootab kõiki 9.12 ja 10.12 kell 17 ja kell 21, kui toimuvad veerandfinaalid. 13.12 ja 14.12 kell 21, kui leiavad aset poolfinaalid, 17.12 kell 17, kui toimub kolmanda koha mäng ja 18.12 kell 17, mil on kavas suur MM-finaal.

9.12 saavad jalgpallisõbrad mängude vahel nautida Genka ja Paul Oja esinemist, päev hiljem keerutab plaate maailmakuulus NÖEP. Õhtut juhib Lauri Pedaja. Jalkapeod on kõigile tasuta ja nende kohta leiab rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles