Suusatamises domineerivad norralased. Kas nii jääbki? Rehemaa: konkurendid ei maga

Karl Mihkel Eller
Copy
Norralane Johannes Høsflot Klœbo on kahel MK-etapil võitnud kokku neli võistlust, kuid punktitabelis peab ta praegu tunnistama kaasmaalase Paal Golbergi paremust.
Norralane Johannes Høsflot Klœbo on kahel MK-etapil võitnud kokku neli võistlust, kuid punktitabelis peab ta praegu tunnistama kaasmaalase Paal Golbergi paremust. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/Reuters/Scanpix

Nädalavahetusel toimunud Lillehammeri murdmaasuusatamise MK-etapil sai meeste eraldistardist vabatehnika 10 km distantsil näha erakordset vaatepilti, kus esikümnesse mahtus üheksa norralast. Eesti suusatajate arvates on norralaste pealetung aukartustäratav, kuid tibusid loetakse veebruaris Planicas, kus toimub põhja suusaalade MM.

Viimased hooajad on selgelt näidanud, et murdmaasuusatamine on muutunud liiga ühe riigi keskseks. Norralased tõestasid seda taas kodusel MK-etapil ning kardetavasti teevad sama ka sel nädalalõpul, kui sõidetakse Beitostølenis. Seni toimunud kahel MK-etapil on peale norralaste poodiumile jõudnud vaid üks mees, itaallane Federico Pellegrino.

Lillehammeris oli ainsa Eesti meessuusatajana võistlustules Alvar Johannes Alev, kes leppis eraldistardist sõidus 59. kohaga. Samas, asjatundjate sõnul polnud tema kaotus võitjale ülemäära suur (1.35,5) ning paremal päeval võinuks see anda oluliselt kõrgema koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles