Hollandi koondise peatreener ei saa aru, miks Brasiiliat ülistatakse: nad oskavad ainult ühte asja

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Louis van Gaal.
Louis van Gaal. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix

Hollandi koondise peatreener Louis van Gaal ei ole Brasiilia jalgpallikoondisest just kõige paremal arvamusel.

Brasiilia alistas kaheksandikfinaalis 4:1 Lõuna-Korea. Paljud eksperdid kiitsid matši järel Brasiilia koondise peatreenerit Titet, kes valis mänguks hea taktika. Van Gaal arvas aga, Brasiilia puhul on tegemist pelgalt vasturünnakutele ehitatud tiimiga.

«Olen Brasiiliat mängimas näinud, nad on kontrarünnakute meeskond. Lugesin, et Hollandi meedia kihises, aga nad pole muud kui vasturünnakute tiim. Lõuna-Korea oli see meeskond, kes enamasti ründas,» lausus Van Gaal NOSile.

Holland kohtub kaheksandikfinaalis Argentinaga ning Brasiilia ja Horvaatiaga. Kui mõlemad meeskonnad võidavad, lähevad nad vastamisi poolfinaalis. Ent nagu öeldud, tuleb esmalt Van Gaalil ja Hollandil jagu saada Lionel Messist ja Argentinast.

«Ta (Messi) on kõige ohtlikum mängija, kes loob enamik- oma meeskonna võimalustest ning suudab ka iseendale võimalusi luua,» lausus Van Gaal.

Seejuures mäletab van Gaal 2014. aasta MMi, kus Argentina alistas poolfinaalis Hollandi penaltiseerias. «Meil on vanu arveid klaarida,» tõdes Hollandi peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles