Hispaania jalgpallurid jäid tegemata kodutööga haledalt vahele

Postimees Sport
Copy
Sergio Busquets oli üks kolmest Hispaania koondislasest, kes penaltilöögil eksis.
Sergio Busquets oli üks kolmest Hispaania koondislasest, kes penaltilöögil eksis. Foto: Matthew Childs/REUTERS/Scanpix

Hispaania jalgpallikoondis langes MMil konkurentsist, kui kaotas 0:0 lõppenud normaal ja -lisaaja järel penaltiseerias Marokole.

Penaltiseeria kujunes Hispaaniale täielikuks katastroofiks. Esimese asus 11 meetri karistuslööki sooritama spetsiaalselt selleks sisse vahetatud Pablo Sarabia, kes oli eelneva karjääri jooksul realiseerinud kõik 16 penaltit. Oma esimese eksimuse tegi ta MMi kaheksandikfinaalis, kui lajatas penalti posti.

Nahkkera ei õnnestunud sisse lüüa ka Carlos Soler ega Sergio Busquetsil, kelle löögid suutis Sevilla väravavaht Yassine Bounou tõrjuda. Nii jäigi Hispaania penaltiseerias nullile. 

Olukorra muudab kentsakamaks tõsiasi, et hispaanlased pöörasid turniiriks valmistumisel penaltitele ekstra tähelepanu. Või vähemalt nii võis eeldada, sest Hispaania peatreener Luis Enrique andis juba mõnda aega tagasi oma hoolealustele koduse ülesande.

«Üle aasta tagasi ütlesin ühes koondiselaagris mängijatele, et Katari MMi ajaks peab iga vend lööma treeningutel vähemalt 1000 penaltit. Kui hakkad alles turniiril penalteid harjutama, siis sellest ei piisa,» avaldas Hispaania peatreener Luis Enrique enne kaheksandikfinaali.

Penaltiseeriad on Hispaania jalgpallikoondise jaoks valus teema, sest 11 meetri karistuslöökidega langeti konkurentsist ka mullu peetud EMil, kui poolfinaalis jäädi alla Itaaliale. Jalgpalli MM-finaalturniiril on Hispaania kaotanud nüüd viiest penaltiseeriast neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles