Inglismaa koondise kaitsja: ma ei rulli Mbappé ees punast vaipa lahti

Toimetas Ville Arike
Copy
Inglismaa koondise kaitsja Kyle Walker.
Inglismaa koondise kaitsja Kyle Walker. Foto: Abbie Parr/AP Photo/Scanpix

Jalgpalli MM-finaalturniiril on kujunenud üheks keskseks küsimuseks, kuidas pidurdada suurimat väravakütti, prantslast Kylian Mbappéd? Järgmisena peab sellele vastust otsima Inglismaa ning eelkõige paremkaitses mängima hakkav Kyle Walker.

Põliste rivaalide Inglismaa ja Prantsusmaa mäng peetakse Kataris veerandfinaalidest viimasena, laupäeval kell 21. Mbappé on seni löönud viis väravat. Kaheksandikfinaali 3:1 võidumängus aitasid just kaks Mbappé täpset lööki murda otsustavalt Poola vastupanu. Isegi väga hea turniiri teinud väravavaht Wojciech Szczesny oli nende vastu võimetu.

Eeldatavalt saab tavapäraselt Prantsusmaa rünnaku vasakul tiival tegutseva Mbappé pidurdamisel tõsiseima tööpäeva Walker. 32-aastane kogenud äärekaitsja teatas kolmapäeval pressikonverentsil, et tema ei pelga kedagi.

«Tean, mida tema pidurdamiseks tegema pean. Seda on lihtsam öelda kui teha, aga ma ei alahinda ennast. Ta on suurepärases vormis fantastiline mängija. Ülesanne pole kerge, kuid profijalgpallurina tahad alati mängida parimate vastu. Ta on praegu maailma üks paremaid, kui mitte parim,» rääkis Walker.

Mehed teavad teineteist hästi, sest nende koduklubid Manchester City (Walker) ja PSG (Mbappé) kohtusid kahel eelmisel Meistrite liiga hooajal. Mbappé ütles, et mängud Walkeri vastu tähendavad suurt väljakutset.

«Seda on tore kuulda, sest tal olid minu vastu rasked mängud. Me ei mängi tennist, tegemist on meeskonnaspordiga. Vastast tuleb austada, aga mitte liiga palju. Meeskond ei koosne ainult ühest mängijast. Ma ei rulli tema ees lahti punast vaipa ega ütle, et tule, löö värav. See on MM, siin mängitakse elu ja surma peale,» lõpetas Walker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles