Tormihoiatuse andnud Portugal püüab järgmisena Maroko väravalukku lahti muukida

OlyBet
Copy
Portugali rünnakud käivad tihti läbi Bruno Fernandese (paremal), kes püüab Maroko vastu veelgi enam kaaslasi leida.
Portugali rünnakud käivad tihti läbi Bruno Fernandese (paremal), kes püüab Maroko vastu veelgi enam kaaslasi leida. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Jalgpalli MMi kolmandas veerandfinaalis mängivad omavahel Maroko ja Portugal. Kohtumise avavile kõlab 10. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Portugal. Kaheksandikfinaalid tõestasid, et Portugali jalgpallikoondisel on sisu tulemaks ka maailmameistriks. Nad on mäng-mängult üha kindlamaid esitusi näidanud ning nende kasuks räägib ka ajalugu. Lisaks on portugallased selgelt värskemad, kuna Maroko pidi kaheksandikfinaalis Hispaania vastu viibima väljakul 120 minutit, millest enamik istuti kaitses. Omavahel on MMidel kohtutud kaks korda. Esimese lahingu 1986. aastal võitis Maroko, ent neli aastat tagasi jäi peale Euroopa meeskond. Lisaks pole Portugal MMidel kunagi veerandfinaali kaotanud.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Portugal peab sel turniiril hakkama saama äärekaitsja Nuno Mendeseta ja keskpooliku Danilo Pereirata, kes mõlemad vigastasid end turniiri avamängus Ghana vastu ning nende turniir on lõppenud. Samas on positiivne, et vigastusest naasis viimases kohtumises olulist rolli mänginud Otavio.

Maroko on sel turniiril suutnud vigastusi vältida ning nad peaksid olema täisjõus.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Portugalil on kasutada selle MMi parim väravaid skooriv koosseis. Nad on turniiril löönud 12 tabamust, millega jagatakse Inglismaaga esikohta. Enim on väravavõrku sahistanud 21-aastane Goncalo Ramos, kes on hetkel ülikuum. Nimelt sai Ramos kaheksandikfinaalis kirja kogu turniiri esimese kübaratriki. Samas on Portugalil variante küll ja veel. Kaks tabamust on sel turniiril saanud kirja juba Bruno Fernandes ja Rafael Leao. Siiski ei saa ka üle ega ümber Cristiano Ronaldost, kes sekkus viimases mängus küll vahetusest, ent tema saldo koondises on ikkagi 195 mängu ja 118 väravat.

Kui Maroko on viimastel aastatel otsinud väravaid, siis on pilk heidetud ennekõike kogenud mängumeeste suunas. Enim loodetakse väravaid Inglismaa kõrgliigas mängivalt Hakim Ziyechilt. Maroko abikapten on sel turniiril üks neljast koondislasest, kes suutnud skoorida, ent tema saldo on rahvuskoondises 47 mängu ja 19 väravat. Lisaks talle loodetakse väravat ka 25-aastaselt Youssef En-Nesyrilt, kes samuti saanud juba Kataris jala valgeks.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Kinnist. Maroko on sel turniiril tõestanud, et nende mäng algab eelkõige kaitsest ning seal ollakse valmis võitlema vajadusel 120 minutit. Neile on õnnestunud meeskondadel lüüa ainult üks värav ning seegi sündis keskkaitsja Nayef Aguerd omaväravast. Kui Portugal suudab Maroko väravaluku lahti muukida, siis muutub kindlasti mängupilt lahtisemaks.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Portugal on kogu turniiri näidanud väga lustakat ja lõbusat jalgpalli. Neile meeldib palliga tegutseda, ent kasutatakse ka võimalust vastastele näiliselt initsiatiivi andma. See annab võimaluse vasturünnakuteks, mille lahendamisel on Portugal väga meisterlik. 2016. aasta Euroopa meister on sel turniiril suutnud alistada nii Ghana, Uruguay kui ka Šveitsi. Viimane purustati seejuures kaheksandikfinaalis 6:1. Samas on tõrvatilgaks meepotis 1:2 kaotus Lõuna-Koreale, ent seal polnud Portugalil suuresti midagi mängus.

Maroko on sel turniiril näidanud väga võitluslikku mängu ja distsiplineeritud kaitset. Nad on endale lubanud lüüa ainult ühe värava ning peamiselt loodetakse vasturünnakutele. Samas on neil kirjas juba väga võimsad skalbid. Alistatud on nii Belgia, Kanada kui ka Hispaania ning nad pole MMil kaotusekibedust tundnud.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Alates 9. detsembrist saab jalgpalli MMi põnevatele mängudele kaasa elada otse rannaliival – Ülemiste Beach House'is Tallinnas, Valukoja 12.

Suur fänniala ootab kõiki 9.12 ja 10.12 kell 17 ja kell 21, kui toimuvad veerandfinaalid. 13.12 ja 14.12 kell 21, kui leiavad aset poolfinaalid, 17.12 kell 17, kui toimub kolmanda koha mäng ja 18.12 kell 17, mil on kavas suur MM-finaal.

10.12 saavad jalgpallisõbrad mängude vahel nautida plaate keerutavat NÖEPi. Õhtut juhib Lauri Pedaja. Jalkapeod on kõigile tasuta ja nende kohta leiab rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles