Jalgpalli koju toomisel seisab inglastele vastu valitsev maailmameister Prantsusmaa

OlyBet
Copy
Inglismaa kapten Harry Kane ja Prantsusmaa tähtründaja Kylian Mbappe.
Inglismaa kapten Harry Kane ja Prantsusmaa tähtründaja Kylian Mbappe. Foto: AFP/ANDREJ ISAKOVIC/Scanpix

Jalgpalli MMi viimases veerandfinaalis mängivad omavahel Inglismaa ja Prantusmaa. Kohtumise avavile kõlab 10. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Pigem Prantsusmaa. Valitsevad maailmameistrid on viimastel aastatel näidanud, et nad suudavad suurturniiridel otsustavates kohtumistes endast kõik välja suruda ja leida lahendusi, mis võidud toovad. Samas on Euroopa suurriikide duellis mõlemal võimalused võiduks. Need kaks riiki on omavahel kohtunud 12 korda. Prantsusmaa teeninud kuus ja Inglismaa kolm võitu. Viimane lahing toimus nende vahel 2017. aastal, kui prantslased 3:2 peale jäid. Suurturniiridel on samuti kerge eelis jäänud prantslastele.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Prantsusmaa saabus juba turniirile mitme tähtmängijata, kes mängisid neli aastat tagasi MM-tiitlit võites suurt rolli. Samas on ka sel turniiril tulnud kadusid juurde. Avamäng röövis neilt tõsise põlvetrauma saanud Lucas Hernandezist ning treeningul sai lihastrauma Karim Benzema. Selle aasta maailma parim jalgpallur kuulub küll Prantsusmaa koosseisu, ent peaks kõige varem täielikult vigastusest taastuma selle nädala lõpuks. Kindlasti oleks Benzema kasutamine Inglismaa vastu suur risk, kuna ta pole kolm nädalat saanud korralikult treenida.

Inglismaa koondise seis vigastuste osas on MMil üha paremaks läinud. Mängude jooksul on paranenud ja mänguvormi kogunud nii kapten Harry Kane, keskkaitsja Harry Maguire kui ka välkkiire äärekaitsja Kyle Walker. Samuti on koosseisus tagasi ründetäht Raheem Sterling, kes pidi kaheksandikfinaali isiklikel põhjustel vahele jätma ja mõneks ajaks kodumaal käima.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Prantsusmaa on sel turniiril löönud üheksa väravat, mille eest hoolitsenud kolm mängumeest. Kindlasti on nende kõige suuremad ootused ja lootused suunatud Kylian Mbappé õlule. 23-aastane ründetäht on saanud MMil kirja juba viis tabamust, millega hoiab väravaküttide edetabeli esikohta. Samas on talle olnud tugevaks partneriks ka kogenud Olivier Giroud. Kataris juba kolm väravat kirja saanud Giroud on koondise eest suutnud lüüa 52 väravat, millega tõusis turniiri käigus Prantsusmaa ajaloo edukaimaks skooritegijaks.

Inglismaal on rünnakutel kasutanud erinevaid mehi ning paljud neist ka õnnestunud. Nad on ka kogu turniiri parimat rünnakut näidanud, kui nelja mänguga löödud 12 väravat. Sama on suutnud ainult Portugal. Kataris on kolm väravat saanud kirja ääreründajad Marcus Rashford ja Bakayo Saka. Samas on viimastel aastatel olnud inglaste kõige ohtlikum mees ikkagi Harry Kane, kes sai kaheksandikfinaalis Senegali vastu kaane maha. 2018. aasta MMil kuldse saapa omanik on jõudnud ka Inglismaa rekordist, mida hoiab Wayne Rooney 53 väravaga, ühe tabamuse kaugusele.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Kuigi tegemist on tõelise duelliga Euroopa gigantide vahel, siis on oodata sündmusterohket mängu. Mõlemale meeskonnale meeldib kasutada kiireid vasturünnakuid ning nõnda on oodata mängu ühe värava lähistelt teisele. Samuti on oodata väravaid, kuna meeskonnad on varasemalt ainult korra väravateta viigi teinud.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Prantsusmaa on Kataris näidanud, et neil on selge soov tiitlit kaitsta. Ühe erandiga on nad kõikide enda vastaste vastu võimu näidanud. Tulemused pole alati olnud numbriliselt veenvad, siis mängupildiliselt on nad alati vastastest edukamad olnud. Nad proovivad tekitada ohte eelkõige vasturünnakute kaudu, kust otsitakse enda kiireid ääreründajaid, samas on ohtlikud ka tsenderdused, mille sihtmärgiks eelkõige Giroud. Turniiri käigus on alistatud nii Austraalia, Taani kui ka Poola. Ainus kaotus tuli nende jaoks tähtsusetus alagrupikohtumises Tuneesia vastu.

Inglismaa mäng on turniiri käigus olnud heitlik. Kord suudetakse näidata tõeliselt lustakat mängu, kus enesekindlusest pakatavad kõik mängumehed, ent selleks vajatakse eelkõige juhtväravat. Samas on olnud hetki, kus ei suudeta väga tõsiselt kaitsvate vastaste vastu võimalusi tekitada. Inglased pole sel turniiril kaotusekibedust tundnud. Nad on võidud noppinud Iraani, Walesi ja Senegali vastu ning väravateta viik tehti USAga. Otsustavates mängudes on hoitud enda värav puutumatu.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Alates 9. detsembrist saab jalgpalli MMi põnevatele mängudele kaasa elada otse rannaliival – Ülemiste Beach House'is Tallinnas, Valukoja 12.

Suur fänniala ootab kõiki 9.12 ja 10.12 kell 17 ja kell 21, kui toimuvad veerandfinaalid. 13.12 ja 14.12 kell 21, kui leiavad aset poolfinaalid, 17.12 kell 17, kui toimub kolmanda koha mäng ja 18.12 kell 17, mil on kavas suur MM-finaal.

10.12 saavad jalgpallisõbrad mängude vahel nautida plaate keerutavat NÖEPi. Õhtut juhib Lauri Pedaja. Jalkapeod on kõigile tasuta ja nende kohta leiab rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles