Selgusid Tallinna aasta sportlased

Postimees Sport
Copy

Kolmapäeva õhtul Tondiraba jäähallis toimunud pidulikul tunnustusstseremoonial selgusid tänavused Tallinna parimad sportlased ja võistkond – parima naissportlase tiitli pälvis vigursuusataja Kelly Sildaru, parima meessportlase tiitli kergejõustiklane Janek Õiglane, parima noorsportlane tiitli ujuja Eneli Jefimova, parima parasportlase tiitli võitis ratastooli curling'u tiim koosseisus Kätlin Riidbach, Signe Falkenberg, Andrei Koitmäe ja Lauri Murašov ning parimaks võistkonnaks kuulutati Tallinna FC Flora jalgpallinaiskond. Tallinna parimaks noorte spordiklubiks valiti maadlusklubi Nelson.

Linnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et Tallinn on aasta sportlasi ja sportmängude võistkondi tunnustanud juba 1994. aastast. «Tänased ja kõik meie eelneval 26 aastal tunnustatud sportlased on toonud koju kõrgeid tiitleid olümpiamängudelt ja maailmameistrivõistlustelt. Teie edu suurvõistlustel hoiab Eesti spordi ja Tallinna maailmakaardil ning teie edukus peitub ka Tallinna viimatises tiitlivõidus, millega pärjati meie kodulinn Euroopa Spordipealinnaks aastal 2025,» rääkis Kõlvart. «Tänan teid selle eest ning soovin teile motivatsiooni ja tahet, et olla nakatavaks eeskujuks meie noortele nende suurte unistuste poole püüdlemisel.»

Tallinna 2022. aasta naissportlase tiitli võitnud Kelly Sildaru võitis Pekingi taliolümpiamängudel vigursuusatamise pargisõidus pronksmedali ja rennisõidus 4. koha, Kelly Sildaru treener on Mihkel Ustav. Aasta meessportlane Janek Õiglane võitis Euroopa meistrivõistlustel kümnevõistluses pronksmedali, Janek Õiglase treener on James Thomas.

Aasta noorsportlase tiitli pälvinud Eneli Jefimova on Euroopa juunioride meistrivõistlustel võitnud kolm kuldmedalit: 50, 100 ja 200 meetri rinnuliujumises, maailmameistrivõistlustel võitis 50 meetri rinnuliujumises 6. koha ja 100 meetri rinnuliujumises 10. koha. Eneli Jefimova treenib Henry Heina käe all.

Aasta parasportlase tiitli võitis ratastooli curling'u tiim koosseisus Kätlin Riidbach, Signe Falkenberg, Andrei Koitmäe ja Lauri Murašov, kes võitsid Pekingi taliparaolümpiamängudel 10. koha. Treeneriks Chris Bowden.

Aasta parima võistkonna tiitli pälvis Tallinna FC Flora jalgpallinaiskond, kes tuli tänavu Eesti meistriks, Eesti karikavõitjaks, Eesti superkarikavõitjaks ning võitis Balti Liiga hõbemedali. Peatreener on jalgpallinaiskonnal Aleksandra Ševoldajeva.

Tallinna parimaks noorte spordiklubiks valiti maadlusklubi Nelson, kus regulaarseid harrastajaid on ligi 70. Sel aastal võitis klubi sportlane Richard Karelson U-20 Euroopa meistritiitli ja U-20 MM pronksmedali. U-15 Euroopa meistrivõistlustel pälvis Mario Kaljola 5. koha ja U-17 Euroopa meistrivõistlustel Richard Pajuviidik 8. koha. Viimasel kolmel aastal oli maadlusklubi Nelson Eesti meistrivõistluste arvestuses (õpilased, kadetid, juuniorid ja täiskasvanud kokku) Eesti parim Kreeka-Rooma maadlusklubi.

Tallinna 2022. aasta parima sportlase ja võistkonna valimisel oli internetihääletuse teel võimalus osaleda kõigil linlastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles