Toyota on end Soomes arendustöö mõttes kergelt nurka mänginud

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä Toyota GR Yaris Rally1-ga.
Kalle Rovanperä Toyota GR Yaris Rally1-ga. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Kuigi Toyota on võitnud viimased kaks hooaega autoralli MM-sarjas meeskondliku tiitli, siis ühel pinnasel on neil olnud raskusi ning nüüd keskendutakse just sellele.

Nimelt on Jaapani autotootja olnud raskustes rasketel kruusarallidel. Tänavu ei jõutud poodiumile ei Sardiinias ega Kreekas ning seetõttu tunnistas Toyota tehniline direktor Tom Fowler, et nüüd keskendutakse just taolistele rallidele.

Kuna Keenias võeti endale esimesed neli kohta, siis ei usu Fowler, et asi on karmi pinnasega rallides, vaid pigem selles, kuidas käitub GR Yaris Rally1 Pirelli kõva rehviseguga.

«Teame, et meil ei läinud Kreekas hästi. Test ei läinud hästi ja ralli ka mitte. Paistab, et peame vaatama karmi pinnasetüübiga võistluste poole. Meie auto nõrkuseks paistavad olevat kohad, kus me kasutame kõva rehvi,» seletas Fowler WRC sarja kodulehele antud intervjuus.

«Töötame talvel selle kallal, aga ilmselgelt ei ole see lihtne, sest sooviksime testida soojas kliimas,» jätkas Fowler, vihjates sellega Soome külmale talvele. Nimelt asub Toyota ametlik testiala koos meeskonna peakontoriga Soomes Jyväskyläs.

«Meil on autole arendusi tulemas. Töötasime hooaja lõpus vedrustuse seadetega ja jätkame sellega tegelemist,» lisas Fowler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles