Spikker rallisõbrale: FIA täherägastik muutus taas

Christopher Krutto
Copy
Georg Linnamäe võistles möödunud hooajal WRC2 Junior kategoorias, kuid tuleval aastal nimetatakse see üle WRC2 Challengeriks.
Georg Linnamäe võistles möödunud hooajal WRC2 Junior kategoorias, kuid tuleval aastal nimetatakse see üle WRC2 Challengeriks. Foto: Instagram @georglinnamae

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) mootorispordinõukogu muutis järgmise hooaja eel autoralli MM-sarja madalamate kategooriate nimetusi.

FIA andis teada, et nimemuudatuste taga oli eesmärk selgitada täpsemalt iga kategooria positsiooni ja eesmärki.

WRC2 Open ja WRC3 Open muutusid nüüd lihtsalt WRC2-ks ja WRC3-ks. Kõige suurem muudatus leidis aset WRC2 Junior kategooriaga, mis nimetati ümber WRC2 Challengeriks.

Kui varem kehtis WRC2 Junior kategoorias vanusepiirang, siis see eemaldati. WRC2 Challenger on mõeldud võistlejatele, kellel on piiratud kogemused ja kes ei ole Rally2-masinatega sõitnud kategooriat võitnud ning ei ole nomineeritud ka WRC autotootja poolt punkte korjama.

WRC3 Junior nimetati üle Junior WR-iks ja WRC3 Teams tiitel kaotati ära.

Viimasena ootasid muudatused ees WRC2 Masters Cupi, mis on mõeldud vanematele sõitjatele. Kuna kategooria oli FIA sõnul edukas ning selles arvestuses võistles kokku 29 pilooti, siis saab sellest lihtsalt Masters Cup ning seal saavad võistelda Rally2, Rally3, Rally4, Rally5 ja R-GT klassi kuuluvad autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles