Aasta esimesel slämmil saab taas mängimas näha nii Kontaveiti kui Kanepit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit Foto: Tairo Lutter

Suures tennises on küll talvepuhkus, ent juba mõeldakse järgmisele hooajale. Jaanuaris mängitakse tavapäraselt Austraalias välja esimene slämmitiitel ning seda asuvad jahtima ka Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.

Viienda detsembri seisuga pandi lukku edetabel, mille põhjal teenisid tennisistid Austraalia lahtisteks asetuse. Nõnda sai ametlikult paika, et aasta esimesele slämmiturniirile läheb esimese paigutusega Iga Swiatek. Maailma esinumber läheb Austraaliasse jahtima teist järjestikust slämmitiitlit, kui ta jäi sel aastal alistamatuks USA lahtistel meistrivõistlustel. Samuti on poolatar valitsev Prantsusmaa lahtiste tšempion.

Võistlustulle läheb kolm endist Austraalia lahtiste meistrit. Nendeks on Victoria Azarenka, Naomi Osaka ja Sofia Kenin. Viimane on seejuures vigastuse tõttu langenud maailma edetabelis alles 230. kohale, ent omab külmutatud edetabelikohta, mis on neljas.

Eestlannadest teenisid kindlalt koha põhitabelisse nii Anett Kontaveit kui Kaia Kanepi. Kontaveit tegi aasta lõpus küll edetabelis tugeva languse, ent hoiab endiselt 17. positsiooni. Oma 17. Austraalia lahtiste turniirile sõitev Kanepi on hetkel 32. kohal ehk peaks teenima ka asetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles