Kust sai M-Sport raha Tänaku palkamiseks?

Copy
M-Spordi pealik Malcolm Wilson (pildil) suutis Ott Tänaku palkamiseks tõmmata kuskilt välja rahapaja.
M-Spordi pealik Malcolm Wilson (pildil) suutis Ott Tänaku palkamiseks tõmmata kuskilt välja rahapaja. Foto: Madis Sinivee

Kolmapäeval teatas M-Spordi rallitiim, et on löönud käed 2019. aasta maailmameistri Ott Tänakuga. Paljudel tekkis selle peale küsimus, kust M-Sport selleks ikkagi raha leidis.

«Realistlikult võttes, on ta meie jaoks päris kallis valik. Muidugi oleks tore, kui ta meie tiimiga liituks, aga seda on keeruline ellu viia,» sõnas M-Spordi tiimipealik Richard Millener oktoobri lõpus Rallit.fi-le Tänaku võimaliku liitumise kohta. Novembris ütles ta: «Maailmameistritel on oma hinnalipik.»

On teada, et M-Spordi eelarve jääb alla Toyotale ja Hyundaile ning tiimi rahaline seis ei ole kiita, aga ometi suutis meeskonna omanik Malcolm Wilson leida piisavalt, et motiveerida Ott Tänakut meeskonnaga liituma. Võttes arvesse, et eesmärgiks pandi 2023. aasta sõitjate tiitel, siis ei tähenda see ainult korralikku palgafondi, vaid ka kõike muud, mida eduks vaja. Lisaks sõlmis Tänak väidetavalt mitmeaastase lepingu.

Fordi Euroopa mootorispordiosakonna endine juht Gerard Quinn, kes oli karjääri jooksul M-Spordiga tihedalt seotud, vihjas, et see raha tuleb just USA autotootja taskust. «Tänak liitub järgmisel aastal M-Spordiga – see on 2023. aasta WRC hooaja jaoks väga hea uudis. Suur aitäh Fordile rahastuse eest ja nende töötajatele, kelle tööd ohverdati või ohverdatakse mitme miljoni pärast,» kirjutas Quinn ühismeediasse.

Tagasi üles