Väga heas sõiduvormis Tominga särav tulemus jäi kahte lasketiiru, Külm teenis punkti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tuuli Tomingas
Tuuli Tomingas Foto: Tairo Lutter

Austrias Hochfilzen peetaval laskesuusatamise MK-etapil võitis naiste 10 km jälitussõidu Julia Simon, parima eestlannana lõpetas Tuuli Tomingas 38. kohal.

Pärast Anamarija Lampiči loobumist 18-ndana rajale pääsenud Tominga väga hea tulemus jäi kahte laskmisse. Nii esimese kui ka viimase tiirus järel tuli käia kolmel, kokku kuuel trahvringil. Võistluse jooksul kõikus eestlanna kohtade 18.-53. vahel. Lõpuks oli ta 38., kaotust võitjale 3.35,6. Tasuks kolm MK-punkti.

Sarnaselt sprindile näitas Tomingas rajal väga head tempot. Puhtalt suusakiiruselt sai ta kirja päeva 12. tulemuse, kõige nobedamale, Elvira Öbergile kaotas ta 32,2 sekundit.

45. kohalt startinud Susan Külma laskmine oli stabiilsem. Ta eksis esimeses, kolmandas ja neljandas tiirus korra. Kolme trahviringi kiuste õnnestus tal välja võidelda 40., MK-punkti toonud positsioon. Kaotust Simonile kogunes 3.39,2.

Tippudest näitas kõige külmemat närvi kolmandana rajale saanud Simon. Prantslanna eksis korra vaid kolmandas tiirus ning see tõi talle kindla esikoha. 

Teiseks kerkis alles teise kümne algusest startinud Ingrid Landmark Tandrevold. Ühel trahviringil käinud norralanna kaotas finišis Simonile 19,6 sekundit. Kolmas oli kahel lasul eksinud Marketa Davidova (+28,1).

Tulemuse sai kirja 56 sportlast.

Esikümme:

Foto: Kuvatõmmis

Täna kell 14.40 on kavas ka meeste 4x7,5 km teatesõit. Meie tiim läheb rajale koosseisus Rene Zahkna, Kristo Siimer, Raido Ränkel ja Robert Heldna.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles