Eesti teatenelik jõudis esikümnesse, võitsid prantslannad

Christopher Krutto
Copy
Susan Külm tõusis jälitussõidus koguni 21 kohta.
Susan Külm tõusis jälitussõidus koguni 21 kohta. Foto: Hendrik Osula/Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Täna sõideti Saksamaal Hochfilzenis hooaja teisel MK-etapil naiste 4x6 km teatesõit, kus Eesti naiskond koosseisus Regina Ermits, Tuuli Tomingas, Susan Külm ja Johanna Talihärm piirdusid 10. kohaga.

Eestlannade avavahetust sõitis Ermits, kes läbis esimese tiiru puhtalt, kuid pidi teises võtma kasutusele kaks varupadrunit. Kuigi teise lasketiiru järel oli ta 14. kohal, siis teatepulga andis ta üle 15. positsioonilt.

Teises vahetuses sõitnud Tomingas läbis lamadestiiru puhaste paberitega, kuid jäi püstitiirus hätta ning pidi lõpuks minema ühele trahviringile. Sellest hoolimata suutis ta eestlannade kohta ühe positsiooni parandada ja andis Susan Külmale teatepulga üle 14. kohalt.

Külm tegi suurepärase vahetuse, läbis mõlemad tiirud puhaste paberitega ja tõstis Eesti enne viimast vahetust 10. kohale. Puhaste paberitega läbis mõlemad tiirud ka viimast vahetust sõitnud Johanna Talihärm ja see aitas eestlannadel 10. kohta hoida.

Esikoha võtsid prantslannad, kes pidid kaheksa tiiru peale võtma kasutusele neli varupadrunit. Nende võiduajaks oli 1:14.27,1. Teisele kohale tulnud rootslannad kaotasid neile 10,4 sekundiga (0+9) ja kolmandaks jäid 18,5 sekundit kaotust kogunud itaallannad (0+4). Eesti koondis kaotas võitjatele tsipa üle nelja minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles