Viimases tiirus ebaõnnestunud Ränkel jäi karjääri esimestest MK-punktidest ilma, Bö valitsemine jätkus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: AP Photo/Andreas Schaad/SCANPIX

Laskesuusatamise MK-etapp Hochfilzenis lõppes meeste 12,5 km jälitussõiduga. Eesti sportlastest tegi parema sõidu Raido Ränkel, kes kolme möödalasu juures teenis 46. koha. Võidu noppis esimesena startinud Johannes Thingnes Bö.

MK-sarja üldliider Johannes Thingnes Bö läks rajale väga suure vahega. Ta edestas teisena startinud Émilien Jacquelini 43 sekundiga, kellele omakorda Sturla Holm Lägreid neli sekundit.

Võistluse käigus kordagi võitjas kahtlust ei tekkinud. Bö tegi lasketiirudes küll kaks eksimust, ent veatult ei sõitnud ka lähikonkurendid. Finišis oli MK-sarja üldliidri edu koondisekaaslase Lägreidi ees 47,9 sekundit. Poodiumi viimase astme võttis endale Jacquelin, kes jäi kolme möödalasu juures võitjast 1.13,9 kaugusele.

Eesti meestest olid rajal Raido Ränkel ja Rene Zahkna. 48. kohalt lähte saanud Ränkel läbis kolm esimest tiiru puhaste paberitega ning oli tõusnud ka punktikohale. Kahjuks jäi viimases tiirus üles koguni kolm märki ning finišisse jõudis ta 46. positsioonil, kaotust võitjale 4.50,9. Sprindis punkte teeninud Zahkna langes stardiga võrreldes 16 positsiooni ning teenis 51. koha. Tal jäi üles viis märki ning Böle kaotust 5.57,9.

Laskesuusatamise MK-sari jätkub juba järgmisel nädalal Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles