Nigelates tuuleoludes hüppama pidanud Aigro jäi MK-punktikohast kaugele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro tänavusel olümpial
Artti Aigro tänavusel olümpial Foto: Tairo Lutter

Eesti suusahüppaja Artti Aigro jõudis Saksamaal Titisee-Neustadti MK-etapil küll kindlalt põhivõistlusele, ent leppis seal 46. kohaga.

Kvalifikatsioonis 124 meetriga 33. koha teeninud Aigro näitas püüdis põhivõistlusel enda sooritust veelgi parandada, et 30 parema hulka jõuda. Hea lendajana tuntud Aigro sai enda jaoks halvad olud, kuna talle puhkus üsna tugev taganttuul. Nõnda jäi hüpe ka oodatust lühemaks ja maanduda tuli 114 meetri peal. Sellega sai ta põhivõistlusel 46. koha.

Esikoha noppis tänasel võistlusel täielikult võimutsenud Dawid Kubacki. MK-sarja üldliider võitis esmalt ülekaalukalt kvalifikatsiooni ning sammus samas rütmis ka põhivõistlusel. Poolaka hüpped kandusid 139,5 ja 143 meetri peale, mis tähistasid mõlemas voorus parimaid õhulende. Teise koha teeninud Anze Lanisek kaotas talle kokkuvõttes 25,7 ja kolmandaks jäänud Stefan Kraft 26,6 punktiga.

Täna oli võistlustules ka teine eestlane Kevin Maltsev, kelle võistlus lõppes kvalifikatsioonis. Ta hüppas 109 meetrit ning pidi 79,7 punktiga leppima 55. kohaga. Edasipääsu põhivõistlusele taganuks 7-8 meetrit pikem õhulend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles