15-aastast eestlast võrreldi Kalle Rovanperäga: ta võib olla rallimaailma lootustandvaim talent

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jaspar Vaher.
Jaspar Vaher. Foto: Facebook/Jaspar Vaher

Ralliportaal Dirtfish võttis luubialla Eesti rallitalendi Jaspar Vaheri, kes on juba 15-aastaselt maailmas pilke kogumas. 

Viimasel kahel aastal paljudel Eesti rallidel nullautoga osalenud Vahel sai sel aastal reaalselt rallidele peale ning näitas kohe konkurentidele tagatulesid. Eesti ja Läti meistrivõistlusel polnud talle juunioride hulgas vastast. Ta kihutas kokku 51 kiiruskatset, millest võitis 47. Seejuures kahel korral segas tema liikumist tehniline probleem.

Säärased numbrid panid Dirtfishi ajakirjaniku Alasdair Lindsay ahhetama ning ta nimetas Vaherit oma põlvkonna üheks lootusandvaimaks talendiks. Seejuures võrreldi Vaherit koguni Kalle Rovanperäga, kes vaatamata noorele eale suutis ralliradadel võimutseda. Mõlema noormehe edu taga on olnud isa, kes püüdnud aidata kõikidel vajalikel viisidel.

«Ta aitab mind väga palju rallidel ja hooajavälisel ajal tegeleme sõidu arendamisega. Mõistagi nüüd juba üha vähem,» rääkis Jaspar Vaher intervjuus. «Ta on ka minu mehaanik, kes teeb kõikvõimalikke töid autoga ning vajadusel on rasketel hetkedel toeks.»

Hetkel kodumaal ja Lätis kihutav Vaher ihkab kõrgemal tasemel sõita. Dirtfishile antud usutluses on noormees sihikule võtnud Euroopa meistrivõistluste ehk ERC-sarja juunioride arvestuse Rally4 autoga.

Kaugemale ta vaadata ei soovinud ning maailmameistriks tulekust unistama ei hakanud. Ta hoiab end maa peal ja võtab ühe aasta korraga. «Meil on veel kõvasti tööd teha. Sellistest asjadest on vara rääkida. Lisaks veel raha, sinna jõuda on meil tavalistel inimestel väga raske. Liigume samm-sammult edasi ja vaatame, mis saab,» lõpetas Vaher.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles