Karel Voolaid penaltitest: pingeid MM-mängus ei suuda ette kujutada

Ville Arike
, reporter
Copy
Argentina koondise väravavaht Emiliano Martínez tõrjub penaltiseeria alustuseks Hollandi koondise kapteni Virgil van Dijki löögi.
Argentina koondise väravavaht Emiliano Martínez tõrjub penaltiseeria alustuseks Hollandi koondise kapteni Virgil van Dijki löögi. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Kataris peetaval jalgpalli MMil on viimaseks nädalaks järele jäänud neli tugevaimat. Veerand­finaalid pakkusid pinget, draamat, väravaid, penaltiseeriaid, üllatusi. Üks enam kõneainet pakkuv teema on penaltid.

Neljas esimeses kaheksandikfinaalmängus saadi hakkama normaalajaga, kuid siis läks lahti. Kuuest järgmisest play-off-mängust koguni neljas – sealhulgas kahes esimeses veerandfinaalis – selgus paremus alles penaltiseeria järel. Mis on märgiline – kõik kaotajad eksisid seerias alati esimese ning kokku vähemalt kahe penaltiga!

Neist neljast seeriast kahes tõmbas pikema kõrre Horvaatia, kes alistas esiti Jaapani ning reedel veerandfinaalis ka suursoosiku Brasiilia. Maroko lõi kaheksandikfinaalis Hispaania auti nõnda, et ei lasknud oma põhjapoolsel naabril Pürenee poolsaarelt isegi penaltipunktilt kordagi skoorida! Ning reede hilisõhtul seljatas Argentina Hollandi 4:3, kusjuures hollandlastel eksisid nende kaks esimest lööjat Virgil van Dijk ja Steven Berghuis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles