MK-etapil taas esikümnesse jõudnud Marten Liiv: sisekurvid valmistavad praegu probleeme (1)

Copy
Marten Liiv pani ennast proovile omapärasel sõuvõistlusel.
Marten Liiv pani ennast proovile omapärasel sõuvõistlusel. Foto: Tairo Lutter

Novembrikuus kiiruisutamise MK-sarjas karjääri esimese poodiumikoha saanud Marten Liiv ei suutnud nädalavahetusel Calgarys peetud etapil edu korrata. Põhialal, 1000 m distantsil pälvis ta 9. koha.

Liiv sõitis viimases paaris, koos eelmise, Heerenveenis peetud etapi võitja Zhongyan Ningiga (Hiina). Liiv alustas teravamalt, liikudes esimesel 200 meetril liidritega samas tempos, kuid seejärel esimesel täisringil enam sama tempot hoida ei suutnud. Ningi suutis ta aga ikkagi seljataha jätta, tabloo näitas aega 1.07,78.

Liivi isiklik rekord sel distantsil on mullu Salt Lake Citys uisutatud 1.07,10. Kui ta suutnuks seda korrata, saanuks seekord ka kindla esikoha. Tipus oli väga tihe, neli esimest meest mahtus kuue sajandiku sisse. Võitis Hein Otterspeer (Holland, 1.07,28) Laurent Dubreuili (Kanada, 1.07,30), Antoine Gelinas-Beaulieu (Kanada, 1.07,32) ja Jordan Stolzi (USA, 1.07,34) ees.

Järgnes kaks jaapanlast, kaks hollandlast, Liiv, ning temast kõigest sajandik tagapool norralane Håvard Holmefjord Lorentzen.

Laupäeval peetud 500 m distantsil sai Liiv ajaga 34,685 14. koha. Isiklikule rekordile jäi ta sel distantsil alla 0,25 sekundiga. Võitis Dubreuil (34,017) jaapanlase Tatsuya Shinhama (34,181) ja korealase Jun-Ho Kimi (34,198) ees.

«Jäin 500 meetri sõiduga rahule, küll oleks viimase sisekurvi saanud kindlasti paremini sõita. Praegu valmistavad sisekurvid mulle natuke probleeme. Põhjust ei oskagi ma täpselt öelda. Võib-olla ei ole keha niisuguse kiirusega ära harjunud, igatahes sisekurvides mõjub tsentrifugaaljõud väga suurelt,» kommenteeris Liiv Postimehele.

Ta lisas, et 1000 meetris oli konkurents tihe, aga sealgi jäi ta enda sooritusega suures plaanis rahule. «Usun, et natukene kaotasin aega teises kurvis, aga üldpildiga olen rahul.»

Eeloleval nädalavahetusel peetakse samas Calgarys veel üks MK-etapp, Liiv võistleb taas 500 ja 1000 m distantsidel.

Märksõnad

Tagasi üles