Eesti epeenaiskond jäi MK-etapil taas kaheksa parema seast välja

Toimetas Ville Arike
Copy
Nelli Differt.
Nelli Differt. Foto: Tairo Lutter

Vancouveris peetud epeevehklemise MK-etapp eestlastele rõõmu ei pakkunud. Nii individuaalsel kui ka võistkondlikul turniiril kaotati kohe esimeses matšis.

Naiskonnavõistlusel oli Eesti (võistlesid Nelli Differt, Kristina Kuusk ja Veronika Zuikova) esimeses ringis vaba ning läks kaheksandikfinaalis taas kokku Hiinaga, kellele eelmisel kuul peetud Tallinna Mõõga turniiril oli ühe torkega kaotatud. Nüüd oli allajäämine kindlam, protokolli kanti Hiina võidunumbrid 42:34. Nelja minimatši järel oli seis viigis 15:15, kuid siis libisesid vastased tasapisi eest.

9.–16. koha konkurentsis alistas Eesti võrdse tulemusega 45:37 nii Rootsi kui ka Poola. Viimases matšis tuli tunnistada Itaalia 43:35 paremust.

Turniir oli äärmiselt üllatusterohke, sest mitmed kõrge asetusega tiimid ei jõudnud kaheksa tugevama hulka. Suurimaks ootamatuseks oli teise asetusega Itaalia 31:32 kaotus kaheksandikfinaalis Kanadale. Poolfinaali jõudis 13. asetusega Iisrael, kes esmalt alistas Poola (4. asetus) ning seejärel Hongkongi (12.). Hongkong omakorda oli eelnevalt välja lülitanud Ukraina (5.).

Finaali siiski jõudsid soosikute sekka kuulunud võistkonnad, seal alistas Prantsusmaa Lõuna-Korea 37:36. Kolmanda koha matšis oli Šveits 45:36 üle Iisraelist.

Maailma edetabelis langes Eesti naiskond 11. kohale.

Individuaalturniiril ei läinud eestlannadel paremini. Kuusk ja Zuikova jõudsid küll kvalifikatsioonist põhiturniirile, 64 parema sekka, kuid selle esimeses ringis tõusis kõigi ees tee püsti. Kuusk kaotas hilisemale võitjale Giulia Rizzile (Itaalia) 14:15, Zuikova Shi Yuexinile (Hiina) 13:15 ja Differt Nicol Foiettale (Itaalia) 12:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles