Suure südamega Maroko jalgpallur annetab kõik võidupreemiad oma abilistele ja vaestele

Toimetas Ville Arike
Copy
Maroko koondise võtmemängijaid Hakim Ziyech.
Maroko koondise võtmemängijaid Hakim Ziyech. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Kataris peetaval MMil jalgpallimaailma endast rääkima pannud Maroko koondis on jõudnud poolfinaali. Kodumaal on mängijad tõelised kangelased, neid austatakse ka oma suhtumise pärast.

Koondise tähtmängija, 29-aastane Hakim Ziyech pole mitte ainult suurepärane jalgpallur, vaid ka suure südamega inimene. Ta on annetanud iga penni kõikidest võidupreemiatest, mida ta on koondisekarjääri jooksul teeninud.

Maroko ajakirjaniku Khaled Beydouni teatel on Ziyech alates 2015. aastast, mil ta debüteeris Maroko koondises, suunanud kõik saadud preemiad koondise taustajõududele ja oma kodumaa vaestele perekondadele.

Hollandis sündinud, 10-aastaselt isa kaotanud Ziyech kasvas üles vaesuses. Oma karjääri alguses oli tema eesmärk toetada kodumaal elavaid perekondi, kui ta kord tippu jõuab. Mängumees on sõna pidanud. Ta pole mitte ainult annetanud koondisepreemiaid, vaid tuntud ka laiemas plaanis.

Ziyech toetab Maroko heategevusorganisatsioone, samuti aitab endist jalgpallurit Leon de Kogelit, kelle karjäär lõppes pärast Maltal toimunud tõsist liiklusõnnetust.

Maroko jätkab MMi kolmapäeval, kohtudes poolfinaalis Prantsusmaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles