EELVAADE ⟩ Valitsevad meistrid püüavad järgmisena Maroko väravalukku lahti murda

OlyBet
Copy
Prantsusmaa ründetähed Kylian Mbappe ja Olivier Giroud püüavad järgmisena Maroko väravalukku lahti murda.
Prantsusmaa ründetähed Kylian Mbappe ja Olivier Giroud püüavad järgmisena Maroko väravalukku lahti murda. Foto: AFP/Franck Fife/Scanpix

Jalgpalli MMi teises poolfinaalis mängivad omavahel Maroko ja Prantusmaa. Kohtumise avavile kõlab 14. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Prantsusmaa. Valitsevad maailmameistrid on juba sel turniiril tõestanud, et nad suuvad kohtumisi võita nii ilusa kui ka kehvema mängupildiga. Nende ridades on oluliselt rohkem kvaliteeti, mis selles paaris suure tõenäosusega ka maksma saab. Lisaks on prantslased turniiri käigus saanud kasutada rohkem mängijaid ning jaotanud mänguaega ratsionaalsemalt kui Maroko. Need kaks meeskonda pole küll MMidel varasemalt vastamisi läinud, ent kaks sõpruskohtumist ikkagi peetud. Prantsusmaa pole kordagi Marokole alla vandunud (1 võit ja viik).

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Prantsusmaa on terve turniiri pidanud mängima mitme tähtmängijata, kes ei saanud isegi Katari sõita. Ka turniiri käigus on traumasid juurde tulnud.  Avamäng röövis neilt tõsise põlvetrauma saanud Lucas Hernandezist ning treeningul sai lihastrauma Karim Benzema. Selle aasta maailma parim jalgpallur kuulub küll Prantsusmaa koosseisu, ent taastub vigastusest enda koduklubis. Kuigi seda ei saa välistada, siis ilmselt Benzema MMil platsile ei jooksegi.

Maroko jaoks on viimased mängud tulnud kadudega. Kaheksandikfinaalis said vigastada kaitsjad Naif Aguerd ja Noussair Mazraoui, poolfinaalis langesid murule nii Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziyech kui ka kapten Romain Saiss. Kui esimesed neli meest peaksid olema Prantsusmaa vastu vähemalt valmis väljakule tulema, siis kapteni osas on olukord keerulisem. Juba kaheksandikfinaalis traumaga mänginud Saiss lahkus viimasest kohtumisest väljakult kanderaamil.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Prantsusmaa on sel turniiril löönud 11 väravat, mille eest hoolitsenud neli mängumeest. Endiselt vaadatakse eelkõige tähtmängija Kylian Mbappé ja tipuründaja Olivier Giroud poole. Need mehed on skoorinud Kataris koguni üheksal korral ning soovivad tabamuseni jõuda ka Maroko vastu. Giroud'l on võimalus seejuures uuendada enda nimel olevat Prantsusmaa jalgpallikoondis väravate rekordit, mis on hetkel 53 tabamust.

Kui Maroko on viimastel aastatel otsinud väravaid, siis on pilk heidetud ennekõike kogenud mängumeeste suunas. Enim loodetakse väravaid Inglismaa kõrgliigas mängivalt Hakim Ziyechilt. Maroko abikapten on sel turniiril üks neljast koondislasest, kes suutnud skoorida, ent tema saldo on rahvuskoondises 48 mängu ja 19 väravat. Lisaks talle loodetakse väravat ka 25-aastaselt Youssef En-Nesyrilt, kes samuti saanud juba Kataris jala valgeks.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Kinnist. Selles kohtumises saab taas näha olukorda, kus mäng on peamiselt ühe värava lähedal. Maroko on valinud sel turniiril taktika, kus vastastele loovutatakse initsiatiiv ning loodetakse vasturünnakutele. Prantsusmaale meeldib palliga toimetada ning seda tõenäoliselt tehakse väga palju.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Prantsusmaa on Kataris näidanud, et neile seatud pingetega tullakse edukalt toime. Teist MMi järjest ollakse nelja parema hulgas ning seda ilusa mängupildiga. Nad proovivad tekitada ohte eelkõige vasturünnakute kaudu, kust otsitakse enda kiireid ääreründajaid, samas on ohtlikud ka tsenderdused, mille sihtmärgiks eelkõige Giroud. Turniiri käigus on alistatud nii Austraalia, Taani, Poola kui ka veerandfinaalis Inglismaa. Ainus kaotus tuli nende jaoks tähtsusetus alagrupikohtumises Tuneesia vastu.

Maroko on sel turniiril näidanud väga hingestatud mängu, kus eelkõige pannakse rõhku distsiplineeritud kaitsele. Kuigi turniir on juba lõppfaasis, siis on endale lubatud lüüa ainult üks värav ning see tuli alagrupiturniiril omaväravast. Ise jahitakse väravaid peamiselt ainult vasturünnakutest. Nad on turniiri käigus võtnud väga võimsaid skalpe. Alistatud on Belgia, Kanada, Hispaania ja Portugal ning nad pole MMil kaotusekibedust tundnud.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Vaata MMi tuliseid poolfinaale ja suurt finaalmängu sõprade seltsis Ülemiste Beach House'i OlyBeti fännitsoonis! Ühisvaatamiste õhtujuhiks on alati energiline Lauri Pedaja, kes viib mängude poolaegadel läbi ka põnevaid publikumänge. Lisaks annab OlyBet igal õhtul jalgpallisõpradele võimaluse sõita Itaaliasse ja nautida Fiorentina võistkonna kodumängu VIP-loožis. Rohkem infot ürituste kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles