EELVAADE ⟩ MM-tiitlist unistava Messi ja Argentina ees seisavad kogenud horvaadid

OlyBet
Copy
Luka Modric ja Lionel Messi. Vaid legendaarsetest jalgpalluritest veab enda meeskonna Kataris MM-finaali.
Luka Modric ja Lionel Messi. Vaid legendaarsetest jalgpalluritest veab enda meeskonna Kataris MM-finaali. Foto: AFP/NELSON ALMEIDA/Scanpix

Jalgpalli MMi esimeses poolfinaalis mängivad omavahel Horvaatia ja Argentina. Kohtumise avavile kõlab 13. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Pigem Argentina. Esimeses poolfinaalis saavad kokku kaks väga kogenud meeskonda, kes teavad, mis võitmiseks tuleb teha. Siiski räägib Argentina kasuks tõelise X-faktori olemasolu Lionel Messi näol, kes võib mängu ühe hetkega murrangu tuua. Samas ei oleks ime, kui Horvaatia finaali pääseks. Viimastel aastatel on meeskonnad kohtunud neli korda ja mõlemad teeninud kaks võitu. Viimati, neli aastat tagasi toimunud MMil, olid horvaadid 3:0 argentinlastest alagrupiturniiril üle.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Horvaatia jaoks on turniir möödunud sisuliselt vigastusteta. Väikeste tervisemurdega kimpus olnud Nikola Vlasic ja Borna Sosa said juba veerandfinaalis meeskonda aidata.

Argentina seevastu pole saanud sel turniiril kordagi kasutada Angel Correat ega Paulo Dybalat. Mõlemad on väga ründavad mängijad, kes lisaksid Argentina rünnakutele lisakäiku.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Argentina rünnakute keskmes on nende talisman Messi. Temalt võib oodata nii väravaid kui ka väravasööte. Seda tõestas ta ka veerandfinaalis, kus tema abil lõi Argentina mõlemad väravad. Tal on sel turniiril kirjas neli tabamust, ent karjääri jooksul on ta koondisesärgis löönud 170 mänguga 95 väravat.

Horvaatia loodab eelkõige enda kogenud mängijate peale. Väravaid oodatakse nii Ivan Perisicilt (121 mängu, 33 väravat), Luka Modricilt (160 mängu, 23 väravat) ja Andrej Kramarićilt (79 mängu, 22 väravat). Viimane neist on sel MMil ka enda koondise suurim väravakütt kahe tabamusega. Seejuures pole Modric veel väravaarvet avada suutnud.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Mõlemad meeskonnad armastavad rünnata. Kui Argentina loodab eelkõige kiirrünnakutele, kus loovad mängijad kasutavad ära vabadust, siis Horvaatia soovib enda rünnakuid rahulikumalt üles ehitada. Väravaid võib kindlasti oodata, kuna mõlemad koondised on teinud MMil ainult kaks nullimängu.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Horvaatia on taas tõestanud, et ka suurema särata võib suurturniiril kaugele purjetada. Kogenud meeskond püüab ennekõike madalat mängutempot hoida. Vastaseid proovitakse murda osava söödumänguga, kus otsitakse teravusi kaitseliini taga. Horvaatia pole Kataris kaotusekibedust tundnud. Lisaks viikidele Maroko ja Belgiaga on alistatud nii Kanada, Jaapan kui ka Brasiilia. Seejuures viimased kaks löödi turniirilt välja penaltiseeriaga.

Argentina on enda mängupilti iga kohtumisega parandanud. Messi vedamisel on suudetud üha mitmekülgsemalt rünnata ja kaitse on samuti paremaks muutunud. Samas on endiselt murekohaks standardolukorrad, kus pikkade vastastega hätta jäädakse. Turniiri alustati šokk-kaotusega Saudi Araabiale, ent seejärel on teenitud võidud nii Mehhiko, Poola, Austraalia kui ka Hollandi vastu. Viimaste vastu läks tarvis ka penaltiseeriat.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Vaata MMi tuliseid poolfinaale ja suurt finaalmängu sõprade seltsis Ülemiste Beach House'i OlyBeti fännitsoonis! Ühisvaatamiste õhtujuhiks on alati energiline Lauri Pedaja, kes viib mängude poolaegadel läbi ka põnevaid publikumänge. Lisaks annab OlyBet igal õhtul jalgpallisõpradele võimaluse sõita Itaaliasse ja nautida Fiorentina võistkonna kodumängu VIP-loožis. Rohkem infot ürituste kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles