Mõrvakatses süüdistatav Hollandi tippjalgpallur otsib Venemaalt kaitset (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Quincy Promes.
Quincy Promes. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

Hollandi jalgpallur Quincy Promes taotleb võimaliku vanglakaristuse vältimiseks Venemaa kodakondsust.

Promes ründas 2020. aasta suvel oma sugulast noaga, pussitades teda põlvepiirkonda. Prokuratuur esitas talle süüdistuse mõrvakatses.

Alates 2021. aastast kuulub Promes Moskva Spartaki hingekirja ning mehe plaan on klubi abiga endale Venemaa kodakondsus saada. Avalduse kodakondsuse saamiseks on ta juba sisse andnud.

Kuna Venemaa ei anna oma kodanikke välisriikidele välja, väldiks ta tõenäolist vanglakaristust. Samas jääks ta Venemaale lõksu ega saaks ringi reisida, sest vastasel korral peetakse ta kinni. Kohus mõrvakatses süüdistatava jalgpalluri üle algas oktoobris.

Uurimise käigus kogutud tõenditest selgus, et Promes tunnistas ühes telefonikõnes, et proovis oma sugulast tappa. Jalgpalluri telefoni kuulati pealt, sest kahtlustuste kohaselt on ta seotud kuritegeliku organisatsiooniga. Kohus Promesi üle jätkub 2023. aasta 3. märtsil.

30-aastasel Promesil on olnud võrdlemisi edukas jalgpallurikarjäär. Ta on mänginud Hispaania kõrgliigas Sevillas ning Hollandis Amsterdami Ajaxis. Hollandi rahvuskoondises on ta kirjas 50 kohtumist. Viimati kuulus ta Hollandi koondisesse 2021. aasta suvel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles